Vinterdæk: gode råd for tryg og sikker kørsel - Vinterdæk til sportsprægede biler

Vinterdæk til sportsprægede biler

Vinterdæk Udgivet den 17/01/13

Med deres høje effekt/vægtforhold har sportsprægede biler som GT eller Super Car mere end andre behov for sikre og effektive dæk på vintervejene. For at tilgodese denne type bilers særlige egenskaber har dækproducenterne udviklet high performance vinterdæk. rezulteos udvalg.

Foto af en grøn Lotus Elise i sne Copyright © : Flickr : The Pug Father

Sommerdæk til sportsprægede biler har fortrinlige ydelser i tørt føre under tempererede forhold. Til gengæld bliver de rent ud sagt middelmådige på koldt og fugtigt underlag. Derfor er det absolut nødvendigt at udstyre disse biler med specielle vinterdæk.

High performance vinterdæk skal sikre upåklagelige ydelser med hensyn til såvel trækkraft for at undgå hjulspin ved acceleration som bremseevne på våde, snedækkede og isglatte veje. Samtidig skal køreegenskaberne i tørt føre stadig være tilfredsstillende. Det er noget af en udfordring!

Perfekt kontrol ved bremsning

Denne type dæk er kendetegnet ved meget stive midterklodser og et stærkt lamelleret mønster. Derved begrænses dækkets deformering, og det øgede antal bidekanter forbedrer grebet.

High performance vinterdæk har desuden flere langsgående midterriller, som hurtigt bortleder vand og snesjap.

Fremragende trækkraft

Den fremragende trækkraft hænger sammen med skulderblokkenes stivhed og dækmønsterets mange lameller. Det stærkt lamellerede mønster sikrer således god trækkraft i sne.

De fleste high performance vinterdæk har et asymmetrisk slidbanemønster, som er ensbetydende med optimal effektivitet i alle kørselssituationer.

Foto af Continental ContiWinterContact TS810Copyright © : rezulteo

rezulteos udvalg