Vinterdæk: gode råd for tryg og sikker kørsel - Et dæk, som skifter farve, når der skal monteres vinterdæk

Et dæk, som skifter farve, når der skal monteres vinterdæk

Vinterdæk Udgivet den 02/09/15 af Julia

Mange bilister er ikke klar over, at det kan være nødvendigt med vinterdæk, selv om vejene ikke er dækket af sne. Canadian Tire tilbyder en interessant løsning, så ingen kan være i tvivl.

Temperaturfølsomt dæk fra Canadian Tire Siderne af det temperaturfølsomme dæk fra Canadian Tire bliver blå, når temperaturen dykker - Copyright © : Canadian Tire

Tag temperaturen

De fleste kan forstå, at vinterdæk skal monteres om vinteren, men mange tager fejl, når de tror, at det kun er påkrævet, når vejene er dækket af sne. Lige fra konstruktionen er et dæk udviklet til den temperatur, som det skal arbejde i. Et sommerdæks optimale egenskaber udfolder sig under mildere eller høje temperaturer, men det er langt mindre effektivt, når termometeret kommer ned under 7 grader Celsius. Under denne temperatur bliver gummiet hårdt, og dækket bremser mindre godt, griber mindre godt fat i sving og skrider lettere ud. Under sådanne forhold skal der altså anvendes vinterdæk for at bevare de bedst mulige køreegenskaber.

 

Farven som fingerpeg

Canadian Tire har derfor overvejet en enkel løsning, som advarer forbrugeren om, at det er nødvendigt at skifte til vinterdæk, når forholdene kræver det. Da en undersøgelse for nylig viste, at 80 % af canadierne ikke ved, at et sommerdæk eller et helårsdæk er mindre effektivt ved temperaturer under 7 °C, er der udviklet et dæk, som skifter farve efter temperaturen. Når siderne er hvide, befinder dækket (helårsdæk i det foreliggende tilfælde) sig i det rette driftsvindue. Men når siderne bliver blå, er temperaturen kommet under 7 °C, og det anbefales at få monteret rigtige vinterdæk for at bevare de bedst mulige ydelser. Er det en enkelt løsning til at bevidstgøre forbrugerne om, hvor vigtigt det er at have et dæk, der passer til klimaforholdene?