Vinterdæk: gode råd for tryg og sikker kørsel - Dunlop Winter Sport 5 - nyt sportsvinterdæk

Dunlop Winter Sport 5 - nyt sportsvinterdæk

Vinterdæk Udgivet den 14/12/15 af Julien Taillandier

Dunlop Winter Sport 5 er knap nok kommet i handelen, men har allerede udmærket sig som nummer 1 i flere sammenligninger af vinterdæk. Vi præsenterer det nye dæk, som har kunnet fås i nogle få dage.

Dunlop Winter Sport 5 Dunlop Winter Sport 5 prøvekøres på Audi TT - Copyright © : Dunlop

Dunlop Winter Sport 5's karriere begynder lovende, for det er nr. 1 i Auto Bilds Performance test (225 40R18), nr. 1 i Auto Bilds SUV test (215 65R16), nr. 2 i Auto Express test (225 45R17) og nr. 2 i ACE's test (205 50R17)

Det afløser SP Winter Sport 4D som femte generation i rækken og tager sigte på bilister, som søger et vinterdæk med en udpræget dynamisk orientering. Modsætningsvis har Dunlop SP Winter Response 2, der fås i samme dimensioner som Winter Sport 5, en mere neutral markedsplacering, og producenten er således rustet til at tage kampen op med eventuelle konkurrenter. Kort sagt er Sport 5 til kraftfulde biler og/eller sporty kørsel og Response 2 til mere almindelige anvendelser og modeller.

Dunlop Winter Sport 5 prøvekøres på snedækket vejCopyright © : Dunlop

Hvorfor har det højere ydelser?

Teoretisk set er hvert nyt dæk, der sendes på markedet, mere effektivt end forgængeren. De teknologiske fremskridt medvirker til at forbedre gummiblandingerne og overvinde visse tekniske begrænsninger.

Winter Sport 5 har gennemgået et grundigt udviklingsarbejde, som har ført til markante fremkridt i forhold til forgængeren med hensyn til en række ydelser. Vi vil især fremhæve nogle punkter:

- Med slidbanens mange gummiklodser opnås en større trædeflade, hvilket fremmer grebet på vådt og snedækket underlag. Greb og fremdrift på sne forstærkes af de midterste, skrå lameller.

Gummiklodser på Dunlop Winter Sport 5Copyright © : Dunlop

- De brede kanaler bidrager til sikkerheden i vådt føre (beskyttelse mod akvaplaning) og bortledningen af sne.

Slidbane på Dunlop Winter Sport 5Copyright © : Dunlop

- Rullemodstanden er formindsket på grund af en lettere opbygning.

Opbygning af Dunlop Winter Sport 5Copyright © : Dunlop

Winter Sport 5 findes allerede nu på markedet i diameter fra 15 til 19". Bredderne går fra 195 til 245 mm med en profilstørrelse fra 40 til 65 (dæksidens højde i procent af bredden).