Europæiske dækmærkning - Med Cinturato P7 Blue lancerer Pirelli det første AA-dæk på markedet

Med Cinturato P7 Blue lancerer Pirelli det første AA-dæk på markedet

Europæiske dækmærkning Udgivet den 05/09/12

Fra 1. juni har dækproducenterne kunnet reklamere med deres nye dæks ydelser. Med Cinturato P7 Blue sætter Pirelli straks en høj standard som den første, der markedsfører et dæk klassificeret AA i tre størrelser, altså et dæk, som har scoret topkarakter i vådgreb og energieffektivitet. De andre dækproducenter ligger ikke langt bagefter, men varsler ikke noget AA-dæk før 2013.

Pirelli Cinturato P7 Blue, første dæk klassificeret AA Copyright © : Pirelli

Pirelli Cinturato P7 er egentlig ikke noget nyt dæk. Det blev lanceret i 2009 og er blevet kendt som et lavforbrugsdæk med høje og afbalancerede ydelser. Det har fået gode karakterer i mange tests og er godkendt til originalmontering af mange bilproducenter (bl.a. Alfa Romeo, Audi, BMW, Mercedes, Mini og Volkswagen).

Blue du Cinturato P7 blev præsenteret på den internationale dækmæsse i Essen og kan præstere endnu højere ydelser, især med hensyn til vådgreb og energieffektivitet, to af de tre europæiske dækmærkningskriterier.

På sin stand i Essen viste Pirelli (LINK 4) den kommende lovbefalede mærkat til sit nye dæk i størrelse 235/45 R17 XL (GT sedaner, coupéer og andre sportsprægede biler), og det er en dækstørrelse, som ikke er særlig gunstig til at teste vådgreb og rullemodstand.

Cinturato P7 Blues klassificering:

•   Energieffektivitet (bidrager til

lavere brændstofforbrug): A

•   Vådgreb: A

•   Rullestøj afgivet til omgivelserne: 72 db

(overholder den kommende standard).

Med Cinturato P7 Blue er Pirelli altså den første dækproducent på markedet, der kan tilbyde et dæk klassificeret AA, dvs. topkarakter i vådgreb og energieffektivitet. De andre dækproducenter skulle snart følge efter, men varsler ikke noget AA-dæk før 2013.

Bemærk: Klassificeringen gælder kun for en bestemt dækstørrelse. De medregnede ydelser kan nemlig variere efter dækkets diameter og bredde. Derfor kan AA ikke overføres til alle dæk i Cinturato P7 serien. Til dato har kun tre dimensioner i serien fået topkarakter:

•   215/55R16 97W XL

•   225/55R16 99W XL

•   235/45R17 97W XL

For at opnå dette fine resultat har Pirelli udnyttet erfaringen fra sit første år inden for Formel 1 motorsport. Cinturato P7 Blue har navnlig haft gavn af samme simulerings- og modelleringsværktøjer som gummiblandinger til konkurrencesport. Det lægger dækproducentent ikke skjul på, for Cinturato P7 Blue har samme serienavn som regnvejrsdækket til Formel 1 mesterskab.

Cinturato P7 Blue tager sigte på mellemklasses og store personbiler og kommer på markedet den 1. juli 2012. Det vil umiddelbart kunne fås i 11 størrelser, som vil blive udvidet med yderligere tre inden årets udgang. Det bliver et dæk til eftermontering, som supplerer Cinturato P7.

Det vender vi snart tilbage til.