Europæiske dækmærkning - Med 2500 km på én tank har Ford og Continental slået rekorden

Med 2500 km på én tank har Ford og Continental slået rekorden

Europæiske dækmærkning Udgivet den 05/09/12

To nordmænd, Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink, har slået rekorden og kørt den længste strækning i bil nogensinde på én tankfuld brændstof. Over to dage kørte de mere end 2500 km med en Ford Mondeo Econetic 1,6L turbo diesel udstyret med Continental dæk i serien ContiEcoContact 5. Succesen kan bl.a. tilskrives dækkenes ydelser, især deres lave rullemodstand, som bidrager til at formindske brændstofforbruget.

Knut Wilthil kørte 2500 km på én tank Copyright © : Continental

Nu hvor de første mærkater begynder at vise sig på nye dæk, reklamerer dækproducenterne med deres produkters fortrinlige præstationer inden for de parametre, som fremgår af den europæiske mærkning: bremseevne på våd vej, indvirkning på brændstofforbruget og rullestøj afgivet til omgivelserne.

Det gælder også Continental, som sammen med Ford har slået rekorden og kørt den længste tur i bil på én tankfuld brændstof. Bedriften fandt sted i maj mellem Helsinki (Finland) og Skedsmo (Norge). Bilen var en Ford Mondeo Econetic 1,6L turbo diesel med Continental dæk ContiEcoContact 5, der er kendt for deres lave rullemodstand, i størrelse 205/60 R16 med et lufttryk på 2,8 bar.

På 46 timer kørte de to normænd, Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink, helt nøjagtigt 2536,4 kilometer uden at fylde en eneste dråbe diesel i tanken (71 l). Det svarer til et gennemsnitsforbrug på 2,8 l brændstof pr. 100 km.

2500 km på én tank - rekordstrækningCopyright © : rezulteo

Vejen førte dem til Haparanda på den finske vestkyst og derefter sydpå langs den svenske østkyst til Uppsala. Fra Uppsala kørte de over Örebro til Uddevalla og så til Oslo i Norge. Da der stadig var brændstof i tanken, fortsatte de mod nord. Bilen stoppede til sidst syd for Skedsmokors i Skedsmo kommune.

Hvor stor en del af succesen tegner dækkene sig for? Continental mener, at der spares 3 % brændstof med ContiEcoContact 5 i forhold til et almindeligt dæk, dvs. at der kan køres 75 kilometer længere.