Europæiske dækmærkning - Goodyear præsenterer sit AA-konceptdæk

Goodyear præsenterer sit AA-konceptdæk

Europæiske dækmærkning Udgivet den 23/08/12

Goodyear er stærkt involveret i fremme af den europæiske dækmærkning og har netop præsenteret et konceptdæk, som har fået AA, den højeste karakter i ydelsestestene. EfficientGrip AA er affødt af lavforbrugsserien og skal tjene som udgangspunkt for udviklingen af dæk, der forener sikkerhed med nedsat forbrug.

EfficientGrip AA af Goodyear Copyright © : Goodyear

Som BridgestoneDunlop og Toyo har Goodyear benyttet sig af den internationale dækmesse, der blev afholdt i juni i Essen, til at afsløre EfficientGrip AA, som er mærket AA. På den måde fremhæver og viser dækproducenten sin knowhow inden for teknologier, der tilsigter lavere brændstofforbrug, uden at det går ud over de øvrige ydelser, bl.a. bremseevnen på våd vej.

High performance konceptdæk

Dækket bygger på EfficientGrip serien, der er kendt for at forene lavt forbrug med sikkerhed. Det har en af markedets bedste præstationer i rullemodstand og greb på våd vej. "Med mærkningen vurderes vores kapacitet til at tilbyde et dæk, der både kan score topkarakter under vanskelige forhold – dvs. i vådt føre – og bidrage til at nedsætte bilens samlede brændstofforbrug og dermed CO2-udledning," fortæller direktøren for Europa, Mellemøsten og Afrika, Hugues Despres.  

Nye produktionsteknikker

De fine resultater skyldes en ny gummiblanding, en optimeret slidbaneopbygning og nye produktionsteknikker.

Testede dækstørrelser

EfficientGrip AA-konceptdækket fremstilles i fire størrelser:

Størrelse
Load Range Belastning/ fart
Støjniveau i dBLydniveau *
215/55 R16 XL97 V 69)
225/55 R16XL99 V69)
225/55 R17XL101 V 71))
205/55 R16XL94 V69)

*Motsvarer lydniveau: fra ) til )))

EfficientGrip AA vil blive benyttet af Goodyears teknikere som udgangspunkt for udviklingen af dæk, der lever op til markedets forventninger. Det vil også blive anvendt f.eks. på udstillinger til demonstration og præsentation af dækproducentens teknologiske fremskridt.