Europæiske dækmærkning - Dunlop afslører sit AA-sportsdæk

Dunlop afslører sit AA-sportsdæk

Europæiske dækmærkning Udgivet den 23/08/12

Som andre dækproducenter har Dunlop benyttet sig af den internationale dækmesse i Essen til at afsløre BluResponse AA, et high performance konceptdæk, som har fået karakter AA efter dækmærkningskriterierne. Det vil tjene som udgangspunkt for udviklingen af dæk, der forener sportspræstationer med sikkerhed og lavt forbrug.

BluResponse AA af Dunlop Copyright © : Dunlop

Mens mærkningen af dækkenes ydelser er ved at blive gennemført, viser de store dækproducenter, hvad de duer til. De fleste benyttede sig af den internationale dækmesse, der blev afholdt i juni i Essen, til at præsentere prototyper, som har fået AA, den højeste karakter på de væsentligste mærkningskriterier: bremseevne på vådt underlag og rullemodstand (afgørende for brændstofforbrug og CO2-udledninger).

High performance konceptdæk

Dunlop afslørede i Essen et high performance konceptdæk med navnet Sport BluResponse AA. Direktøren for Europa, Mellemøsten og Afrika, Sanjay Khanna, fortæller, "at Dunlop med dette dæk vil vise sin kapacitet til at udvikle et ultra high performance sportsdæk, der kan score topkarakter på de væsentligste mærkningskriterier".

BluResponse AA af DunlopCopyright © : Dunlop

Nye produktionsteknikker

Resultaterne skyldes en ny gummiblanding, som begrænser ophedningen af dækket, en optimeret slidbaneopbygning og nye fabrikationsteknikker, som producenten ikke ønsker at røbe.

Testede dækstørrelser

StørrelseLoad ragneBelastning/
fart
Støjniveau
i dB
Lydniveau *
215/55 R16XL97 V70))
225/55 R16XL99 V70))
225/55 R17XL101 V70))
205/55 R16XL94 V70))

*Motsvarer lydniveau: fra ) til )))

Sport BluResponse AA-konceptdækket fremstilles i fire størrelser:

Sport BluResponse AA vil blive benyttet af Goodyear-Dunlop koncernens teknikere som udgangspunkt for udviklingen af sportsdæk, der lever op til markedets forventninger. Det vil også blive anvendt f.eks. på udstillinger til demonstration og præsentation af dækproducentens teknologiske fremskridt

QR kode for yderligere forbrugeroplysning
Code QR rezulteo

Dunlop har valgt at trykke en QR kode på den del af mærket, der er forbeholdt dækproducenten. Koden kan læses af smartphones og åbner en side på Dunlops websted, hvor forbrugeren kan se andre kriterier for at vurdere dækkets ydelser.