Europæiske dækmærkning - Den obligatoriske dækmærkning træder i kraft

Den obligatoriske dækmærkning træder i kraft

Europæiske dækmærkning Udgivet den 11/09/12

De første mærkede dæk ankommer hos distributørerne og vil snart kunne fås hos forhandlerne. Onlinebutikkerne begynder også at vise dækkenes ydelsesmærkater i deres produktblade. Alle forbereder sig på at imødekomme de spørgsmål, som bilisterne uundgåeligt vil stille.

Indførelse af ydelsesmærkning af dæk på Pirellis websted Copyright © : Pirelli

Måske har du allerede set denne meget omtalte mærket? De første partier af mærkede dæk er ved at blive leveret til de største autocenterkæder og skulle snart komme ind på hylderne.  

Der hersker samme febrilske stemning i onlinebutikkerne, som er i færd med at indarbejde ydelsesmærkningen i deres produktblade. Alt skal være parat inden den 1. november, hvor bestemmelserne træder i kraft i hele EU.

Med denne mærkning, som ligner energimærket på husholdningsapparater, biler og beskrivelser af lejligheder, vil forbrugerne lettere kunne vælge deres dæk.

Tidligere måtte de forlade sig på fabrikatets anseelse, sælgerens vejledning eller - for de mest velinformeredes vedkommende - de tests, som offentliggøres i bilblade. Fremover vil bilisterne selv kunne sammenligne dækkene ud fra tre ydelseskriterier:

  • Energieffektivitet, dvs. dækkets andel i brændstofforbrug og CO2-emissioner
  • Bremseevne i vådt føre, en afgørende faktor for sikkerheden
  • Rullestøj afgivet til omgivelserne, en vigtig ydelse for livskvaliteten.

Således kan de ud fra mærkningen vælge mere miljøvenlige dæk, som er mere økonomiske og mere sikre.

Alle distributører har udnyttet sommeren til at forberede denne vigtige begivenhed. Dækspecialisternes og autocentrenes medarbejdere har været på kursus, så de er i stand til at forklare kunderne betydningen af mærkningen og besvare deres spørgsmål.

Dækproducenterne har heller ikke spildt tiden. De fleste store dækfabrikater tilbyder informationsvideoer om EU-dækmærkningen på deres websteder.

Affichage étiquette pneu sur le site KwikFitCopyright © : Kwikfit
Explication de l'étiquette pneus sur le site BridgestoneCopyright © : Bridgestone