Europæiske dækmærkning på rezulteo - Nyheder i rubrikken: Europæiske dækmærkning

Europæiske dækmærkning

 • Kun 8 % af bilisterne kender de tre mærkningskriterier

  Udgivet den 25/11/13 af Erik

  Mærkning af dæk er blevet lovbefalet i Europa. Men har de europæiske forbrugere egentlig den nye ordning i baghovedet, når de vælger dæk? I en ny rezulteo undersøgelse i samarbejde med Ipsos kan det konstateres, at kendskabet til mærkningen er mere udbredt end før, men den er stadig ikke afgørende for forbrugeren, som stadig først og fremmest tager hensyn til produktets pris og salgseksperternes råd.
  Læs mere

   
 • Ingen dæk klassificeret AA før 2013

  Udgivet den 01/01/13

  På markedet findes endnu ingen dæk som kan skilte med AA-mærkning, selv ikke i de store dækmærkers serier. For i EU-bestemmelserne sættes en meget høj standard, især med hensyn til energieffektivitet. Dækproducenterne bebuder de første AA-dæk i 2013. Indtil da er klassificering B og C helt acceptabel.
  Læs mere

   
 • Den obligatoriske dækmærkning træder i kraft

  Udgivet den 11/09/12

  De første mærkede dæk ankommer hos distributørerne og vil snart kunne fås hos forhandlerne. Onlinebutikkerne begynder også at vise dækkenes ydelsesmærkater i deres produktblade. Alle forbereder sig på at imødekomme de spørgsmål, som bilisterne uundgåeligt vil stille.
  Læs mere

   
 • Mærkning af dækkenes ydelser på trappernes

  Udgivet den 07/09/12

  Fra november 2012 skal dæk sælges med en mærkning, som oplyser kunden om deres ydelser. De valgte kriterier er sikkerhed, forbrug og støjniveau. Det er gunstige betingelser for miljøvenlige dæk.
  Læs mere

   
 • Første mærkater i juni 2012

  Udgivet den 07/09/12

  Europa-Kommissionen har uddybet forordningen om mærkning af dæk

  I 2012 gennemføres den europæiske dækmærkning i praksis. Den er ikke obligatorisk før november, men dækproducenterne og -distributørerne kan benytte den fra juni.
  Læs mere

   
 • Bridgestone præsenterer et dæk klassificeret AA på bilmessen i Paris.

  Udgivet den 05/09/12

  Dækproducenten præsenterer EP001S, den seneste nyhed i lavforbrugsserien Ecopia, i september i forbindelse med den internationale bilmesse. Dækket bliver klassificeret som AA, dvs. topkarakter i energieffektivitet og bremseegenskaber i vådt føre.
  Læs mere

   
 • Med Cinturato P7 Blue lancerer Pirelli det første AA-dæk på markedet

  Udgivet den 05/09/12

  Fra 1. juni har dækproducenterne kunnet reklamere med deres nye dæks ydelser. Med Cinturato P7 Blue sætter Pirelli straks en høj standard som den første, der markedsfører et dæk klassificeret AA i tre størrelser, altså et dæk, som har scoret topkarakter i vådgreb og energieffektivitet. De andre dækproducenter ligger ikke langt bagefter, men varsler ikke noget AA-dæk før 2013.
  Læs mere

   
 • Med 2500 km på én tank har Ford og Continental slået rekorden

  Udgivet den 05/09/12

  To nordmænd, Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink, har slået rekorden og kørt den længste strækning i bil nogensinde på én tankfuld brændstof. Over to dage kørte de mere end 2500 km med en Ford Mondeo Econetic 1,6L turbo diesel udstyret med Continental dæk i serien ContiEcoContact 5. Succesen kan bl.a. tilskrives dækkenes ydelser, især deres lave rullemodstand, som bidrager til at formindske brændstofforbruget.
  Læs mere

   
 • Goodyear præsenterer sit AA-konceptdæk

  Udgivet den 23/08/12

  Goodyear er stærkt involveret i fremme af den europæiske dækmærkning og har netop præsenteret et konceptdæk, som har fået AA, den højeste karakter i ydelsestestene. EfficientGrip AA er affødt af lavforbrugsserien og skal tjene som udgangspunkt for udviklingen af dæk, der forener sikkerhed med nedsat forbrug.
  Læs mere

   
 • Dunlop afslører sit AA-sportsdæk

  Udgivet den 23/08/12

  Som andre dækproducenter har Dunlop benyttet sig af den internationale dækmesse i Essen til at afsløre BluResponse AA, et high performance konceptdæk, som har fået karakter AA efter dækmærkningskriterierne. Det vil tjene som udgangspunkt for udviklingen af dæk, der forener sportspræstationer med sikkerhed og lavt forbrug.
  Læs mere