Praktisk guide om valg og køb af de rette dæk - Hvor skal jeg købe dæk?

Hvor skal jeg købe dæk?

Køb de rette dæk

Autoforhandler, dækspecialist, autocenter eller e-handelssted: der er nok at vælge imellem, når du skal skifte dæk. Fordele og ulemper ved hver metode.

Køb af bildæk Værksteder, autoforhandlere, specialiserede websteder: find den kanal til køb af dæk, der passer til dig - Copyright © : Fotolia.com/rezulteo.com

Det store udbud og de betydelige prisforskelle fra den ene distributør til den anden taler for, at du kigger nærmere på mulighederne, når du skal købe nye dæk.

 

Hos din autoforhandler eller på et godkendt værksted

Plus: praktisk
Minus: dyrt

Det er den nemmeste løsning. Ved sidste serviceeftersyn sagde din autoforhandler, at dækkene på den ene aksel skulle skiftes næste gang. Han tilbød at tage sig at det hele: bestille, montere og afbalancere dækkene. Ganske vist vil regningen blive noget større, men det er prisen for ikke at skulle foretage sig noget selv.

 

Hos en dækspecialist (Euromaster, Point S, FirstStop m.fl.)

Plusstort udvalg, professionel service
Minusfindes ikke overalt

Fordelen ved de specialiserede kæder er, at de tilbyder hurtig service af høj kvalitet, et stort udvalg af dækmærker og -modeller, attraktive priser og regelmæssige slagtilbud.

 

På et autocenter (såsom Speedy)

Plusi nærområdet, service
Minusall-round

Hvis du ikke har en decideret dækspecialistkæde i nærområdet, kan et autocenter være en udmærket løsning. Der kan du få de mest kendte dækmærker og en lang række serviceydelser. Du kan desuden ved samme lejlighed få skiftet olie eller støddæmpere.

 

I en onlinebutik

Plus: kanongode priser
Minus: sparsom rådgivning

I de seneste år er der dukket nogle nye distributører op. De findes kun på nettet (ingen forretninger). Fordel: de har et bredt udvalg af produkter til særdeles konkurrencedygtige priser (30-60 % billigere end i forretninger og hos autoforhandlere). Hvad så med monteringen? Det er ligetil. Disse onlinebutikker har som regel indgået partnerskabsaftaler med monteringsværksteder i hele landet. Når du køber dine dæk, bestiller du tid til montering på det nærmeste tilknyttede værksted.

Visse dækspecialistkæder har også startet en e-handelsbutik. Du kan så købe dine dæk i ro og mag på computeren og derefter få dem monteret på det nærmeste værksted.

 

Vælg dæk på 5 minutter

Her er fremgangsmåden for at vælge rigtigt på kortest mulige tid.

1. Notér dækkenes specifikationer: bredde, højde, diameter, belastningsindeks, hastighedsindeks. Hvordan tydes dækmærkningen?

2. Angiv, hvordan du bruger din bil (bykørsel, lange ture, sporty kørestil, offroad) og specificér dæktype (sommer, vinter).

3. Deraf kan du udlede, hvilke ydelser der er vigtigst: sikkerhed, komfort eller økonomi.

4. Find den distributør, der passer bedst til dine behov: autocenter, dækspecialist, e-butik, autoforhandler? Find dækcentre i vejviseren for forskellige byer

Vælg monteringsværksted: pris, nærområde, professionel service. Hvor skal jeg købe dæk?