Praktisk guide om valg og køb af de rette dæk - Billige dæk: ikke altid en god forretning ...

Billige dæk: ikke altid en god forretning ...

Køb de rette dæk Erik

Det er klart, at du helst vil købe dæk så billigt som muligt. Men en lav pris er ikke ensbetydende med en god forretning. For det første fordi en lav pris som regel indebærer et ringere sikkerhedsniveau. For det andet fordi den skal sættes i forhold til kilometerydelsen, der for det meste er lavere end for de store dækmærker.

kurv-dæk-køb De billigste dæk er ikke nødvendigvis en god forretning! - Copyright © : All Rights Reserved

For en gennemsnitsbilist er anskaffelse af nye dæk noget, man er tvunget til på lige fod med udskiftning af printerpatroner eller forsåling af sko. Derfor søger de fleste det bedste forhold mellem kvalitet og pris, eller tilmed den laveste pris, for ikke at belaste budgettet med en udgift, man helst var foruden. Imidlertid er en lav pris ikke nødvendigvis ensbetydende med en god forretning, når det drejer sig om dæk. Først og fremmest med hensyn til sikkerheden, men også hvad angår driftsomkostningerne.

De billigste dæk har nemlig næsten altid middelmådige ydelser, endog klart utilfredsstillende ydelser, på det sikkerhedsmæssige plan. Det er konstateret under bremsetests på våd vej med billige kinesiske dæk. Er det fornuftigt at risikere en ulykke for at spare nogle hundrede kroner på et sæt dæk?

Desuden har billige dæk ikke altid særlig lang levetid. Den skulle være langt ringere end premiumdæks, hvis man skal tro internetbrugernes indlæg i nyhedsgrupperne. Derfor er det så som så med den besparelse, der blev opnået ved købet.

Kort sagt, hvis du vil have den bedste kvalitet til en rimelig pris, anbefaler vi dig snarere at kigge på mellemklassesmærkerne, hvor produkterne har gennemgået sammenlignende tests. Du kan se et bredt udvalg på vores websted.