Praktisk guide om vinterdæk - Vælg de rette snekæder

Vælg de rette snekæder

Dine vinterdæk

Stigekæder, krydskæder, selvstrammende kæder: med rezulteo får du nøglen til at vælge den rigtige type kæder til dine behov.

Snekæder Snekæder har forskellige system for fastgørelse - Copyright © : All Rights Reserved

I bjerge eller på fastkørt eller isdækket sne er vinterdæk ikke altid nok. Så er det nødvendigt at tage snekæderne frem. Her vises de forskellige modeller, som findes på markedet.

 

 

Stigekæder

StigekæderCopyright © : www.mtk-auto.fr


Som navnet antyder, består disse kæder af parallelle strenge tværs over dækkets slidbane. Selv om de giver korrekt trækkraft, forringes bremseevnen og styreegenskaberne, fordi kæderne ikke har nogen langsgående strenge.

rezulteos bedømmelse. Stigekæder egner sig til let fremkommelige kørebaner. Deres begrænsning viser sig i dybere sne.

 

 

Krydskæder

KrydskæderCopyright © : www.mtk-auto.fr


Krydskæder består af flere kædestrenge, som krydses på slidbanen, og sikrer et godt greb. De viser sig effektive med hensyn til både trækkraft og bremsning. Og de påvirker ikke kørselskomforten særlig meget, da rystelserne er minimeret.

rezulteos bedømmelse. Vælg forstærkede krydskæder med kædeled i stål. De holder længere og har et bedre greb, og prisforskellen er rimelig.

 

 

Selvstrammende kæder

Selvstrammende kæder til dækCopyright © : www.mtk-auto.fr

Monteringen af denne type kæder er lettere, fordi der indgår en strammeanordning, som fastgøres på fælgen. Den strammer og placerer kæden rigtigt, når bilen begynder at køre.

rezulteos bedømmelse. Disse selvstrammende kæder er praktiske, men dyre, fylder meget og er ikke så effektive som klassiske kæder.

 

 

Hvordan fastgøres de?

Til disse tre modeller har fabrikanterne udviklet to fastgørelsessystemer. Det ene er med bøjle, det andet med kabel. Billede af de to mekanismer.

 

> Fastgørelse med bøjle

Systemet består af en stålbøjle, som anbringes bag på dækket. Kædeleddene sidder hen over hjulet og holdes spændt af en kæde på hjulets yderside.

rezulteos bedømmelse. Kæder med denne mekanisme er ikke særlig nemme at montere. Man bør altså øve sig på forhånd.

> Fastgørelse med kabel

Med dette system er hjulet frit, og der er ret god plads til montering. Kæder med kabel er hurtige at sætte på (fem minutter i gennemsnit), hvis man altså har øvet sig inden vintersæsonen!

rezulteos bedømmelse. Det er de mest almindelige modeller og de billigste på markedet. Det er ret nemme at montere, hvis man har sat sig ind i systemet.

 Se også

>> Hvad er snesokker værd?