Praktisk guide om vinterdæk - Hvornår skal vinterdækkene monteres?

Hvornår skal vinterdækkene monteres?

Dine vinterdæk Erik

Vent ikke med at montere vinterdækkene, til den første sne er faldet. Læg snarere mærke til, om temperaturen falder. På vore breddegrader er overgangen til vintertid sidste søndag i oktober et godt udgangspunkt for at skifte til vinterdæk.

Dæk på efterårsvej Dækkene reagerer anderledes, når vejrforholdene skifter - Copyright © : All Rights Reserved

Reglen går ud på at montere vinterdæk, når gennemsnitstemperaturen kommer under 7 °C. Hvorfor 7 °C og ikke 5 eller 10? Simpelthen fordi det er den såkaldte glasovergangstemperatur, dvs. den temperatur, hvor sommerdækkets gummiblanding bliver hård og mister sin evne til at suge sig fast.

I vinterdæk bruges gummiblandinger, som er udviklet til at levere deres ydelser ved lav temperatur. Desuden er slidbanens mønster og lameller udformet til at bevare greb og trækkraft på våde, snedækkede eller isglatte veje.

Konklusion: Vent ikke med at beslutte dig, til det er blevet hård vinter. Et godt udgangspunkt i tempererede egne er overgangen til vintertid, som finder sted den sidste søndag i oktober.

Med vinterdæk, der sommetider fejlagtig kaldes snedæk, opnås sikkerhed og kørselskomfort, fra temperaturen falder og frem til næste forår, dvs. fra november til marts i de fleste regioner.

 

 

Hvilke vinterdæk passer til min bil?

Få vist alle godkendte dækstørrelser til din bil og de bedste priser for de forskellige dækmærker og -modeller (e-markedspladser og forhandlere).

> Find dine vinterdæk