Praktisk guide om vinterdæk - Hvad er snesokker værd?

Hvad er snesokker værd?

Dine vinterdæk

Snesokker fylder ingenting, er nemme at montere og et interessant alternativ til snekæder til lejlighedsvis brug. Svage sider: de er ikke holdbare, og ikke alle modeller er godkendt som specielt vinterudstyr.

Snesokker til dæk Copyright © : All rights reserved

Indenfor samme emne

Der findes i dag to typer snesokker på markedet: tekstilmodeller, som er billigere, og modeller i kompositmaterialer, som er stærkere, men også dyrere.

Snesokker i tekstilmateriale
SnesokkerCopyright © : All rights reserved

 

Det er stofposer, som pakkes om dækket og isolerer det fra sneen. De er tilpasset moderne biler og griber ikke forstyrrende ind i sikkerhedssystemerne (ASB, ESP). Desuden laver de ikke mærker på aluminiumsfælge. Sokkerne er i polyester, et fibermateriale, som absorberer vand og forhøjer vejgrebet. Med sokkerne kan der uden problemer køres med 50 km/t. Ulemper: de bliver hurtigt slidt på tørt, sandet eller saltet underlag og er mindre effektive end snekæder i dyb sne.

rezulteos bedømmelse.Et god nødløsning, hvis det kun sner sjældent der, hvor du bor.

Sokker i kompositmateriale

Michelin Easy GripCopyright © : Michelin

Sokken eller snenettet er en nyhed fra Michelin. Easy Grip er et net med en elastik på ydersiden, som gør det let at sætte på. 150 galvaniserede stålringe virker som forstærkning under slidbanen og øger grebet. Kørslen kan foregå smidigt, og eventuelle skader på aluminiumsfælgene er minimale. I Frankrig er Easy Grip systemet godkendt som specialudstyr (som almindelige snekæder) af transportministeriet.

rezulteos bedømmelse. Et glimrende kompromis, hvis du synes, at snekæder fylder for meget, og at almindelige snesokker ikke er holdbare nok.

 

Se også

>> Michelins Easy Grip løsning

>> Vælg de rette snekæder