Begivenheder arrangeret af dækproducenter - Toyota C-HR – forbundne dæk

Toyota C-HR – forbundne dæk

Producenter Udgivet den 09/12/14 af Erik

CH-R repræsenterer den nye generation crossover fra den japanske bilproducent Toyota. Den er udviklet ud fra en miljøbevidst tilgang, og derfor er samtlige driftsmæssige aspekter taget i betragtning for at forbedre effektiviteten. Ikke mindst gennem sine forbundne dæk!

Toyota og Goodyear på biludstilling Toyota og Goodyear monterer CH-R, et køretøj med stort potentiale med hensyn til energieffektivitet - Copyright © : Goodyear

CH-R ligger i samme stærkt konkurrenceprægede segment som bl.a. Nissan Qashqai og Peugeot 3008 og satser naturligvis på sin koncentrerede teknologi for at skille sig ud fra konkurrenterne.

Crossoveren er stadig på prototypestadiet, men den fremtræder som en kommende afløser for den nuværende RAV 4Toyota oplyser imidlertid, at "prøvekørslen varsler smidige og tiltalende egenskaber", og at den valgte motor er en hybrid HSD. Formentlig afledt af den, der er monteret på Auris og Prius.

Goodyear dæk på ToyotaCopyright © : Goodyear

De anvendte tekniske løsninger skulle være innovative og banebrydende. Det samme gælder dækkene, som er udviklet i samarbejde med dækproducenten Goodyear.Dækket er også stadig en prototype, men skal bidrage proaktivt til køretøjets energieffektivitet med genvinding af bevægelsesenergi. Det vides endnu ikke, om virkemåden kommer til at svare til KERS-indretningen, som findes i Formel 1, men højst sandsynligt vil dækket være tilsluttet kommunikationsudstyr i køretøjet. Med denne løsning kan der leveres energi til den elektriske motor.

Goodyear og Copyright © : Goodyear

Vi ved endnu ikke, om denne type dæk vil blive markedsført, og i givet fald, hvornår. Men udviklingsretningen åbner nye perspektiver for dæk ud over deres fornemmeste sikkerhedsmæssige opgave.

Designet af dette Goodyear dæk i 255/50 R21 er ikke definitivt.