Begivenheder arrangeret af dækproducenter - Pirelli udvikler støjsvage dæk til Audi

Pirelli udvikler støjsvage dæk til Audi

Producenter Udgivet den 29/07/13 af Julien

Pirelli har ud fra ønsket om at leve op til automarkedets forventninger konstrueret specielle dæk, som halverer rullestøjniveauet inde i bilen. På nuværende tidspunkt har dækproducenten forbeholdt sin nye teknologi nogle af Audi koncernens eksklusive modeller.

Audi RS6 Avant monteret med Pirelli Noise Cancelling System Audi RS6 Avant monteret med "støjvenlige" dæk, som har fået indarbejdet Pirellis teknologi Noise Cancelling System - Copyright © : Audi

Mindre rullestøj, både inde i bilen og afgivet til omgivelserne, opfylder en af automarkedets forventninger. Samtidig imødekommes de europæiske krav om bekæmpelse af støjgener. Rullestøj afgivet til omgivelserne er nemlig et af de tre kriterier i dækmærkningen.  

Denne tendens har fået Pirelli til at designe "støjvenlige" dæk som led i et partnerskab med Audi koncernen. Pirelli i Milano har udviklet en specifik teknologi (Pirelli Noise Cancelling System), som formindsker den støj, man kan høre inde i bilen. Teknologien går ud på at indlægge isolerende skum i dækket til at absorbere genklangstøjen på grund af rullevibrationerne i dækopbygningen.

 

Pirelli Noise Cancelling System med isolerende skumCopyright © : Pirelli

Ifølge Pirelli bidrager systemet til at nedbringe rullestøjen inde i køretøjet med 2-3 decibel afhængig af hastighed, dvs. en gennemsnitlig støjformindskelse på 50 %. 

 

Indtil videre tilbyder Pirelli kun to dækudgaver til Audi koncernens eksklusive modeller: 

>> 275/30ZR21 (98Y)XL PZero til Audi RS7

>> 285/30ZR21 (100Y)XL PZero til Audi RS6

De "støjvenlige" dæk vil være mærket PNCS (Pirelli Noise Cancelling System) på siderne.