Begivenheder arrangeret af dækproducenter - Pirelli kalenderen 2016 er udkommet!

Pirelli kalenderen 2016 er udkommet!

Producenter Udgivet den 03/12/15 af Alexandre Lenoir

Pirelli kalenderen vækker altid opsigt, og 2016-udgaven blev præsenteret for pressen den 30. november. Efter Helmut Newton i 2014 og Steven Meisel og Gigi Hadid i 2015 kan de få udvalgte, der er så heldige at kunne hænge den op her i år, endnu en gang nyde den amerikanske portrætfotograf Annie Leibovitz' billeder

Serena Williams - Pirelli kalender 2016 Pirelli krydrer vores sanser her sidst på året med sin 2015-kalender, der fjerner sig fra det gængse mønster! - Copyright © : Pirelli

Ingen nøgne modeller i denne udgave. Kunstneren har valgt 13 succesrige kvinder på forskellige områder med bl.a. filmskuespilleren Yao Chen, instruktøren Ava DuVernay og produceren Kathleen Kennedy, mæcenen Agnes Gund, tennisspilleren Serena Williams og musikeren Patti Smith tillige med kvinder inden for finansverdenen, mode, velgørenhed osv.

Heller ingen klichéer, for kvinderne repræsenterer en bred etnisk og aldersmæssig mangfoldighed.

Copyright © :
 

Det er anden gang, Annie Leibovitz står for den berømte kalender. Hun fortæller, at "i 2000 var kalenderen en praktisk øvelse i nøgenfotografering. Konceptet var ganske enkelt. Men vi valgte en helt anden tilgang til 2016-udgaven, selv om den stadig er enkelt, nemlig klassiske sort-hvide portrætter taget i mit fotostudie. (…) Jeg ville gerne have, at billederne viste kvinderne, sådan som de er i virkeligheden, uden påtagethed."

Hvis man ikke er så heldig at komme i besiddelse af denne udgave, kan billederne ses online på www.pirellicalendar.com. På webstedet er indholdet desuden beriget med ikke udgivne billeder og et historisk afsnit om de tidligere kalendere. På længere sigt vil alle kalenderne siden 1964 være tilgængelige online, når de er blevet digitaliseret.