Begivenheder arrangeret af dækproducenter - Pirelli fejrer sin kalenders 50-års jubilæum med hidtil uudgivne fotos

Pirelli fejrer sin kalenders 50-års jubilæum med hidtil uudgivne fotos

Producenter Udgivet den 26/11/13 af Erik

Pirelli kalenderen er en institution, som allerede har eksisteret i et halvt århundrede. Det fejrer den berømte italienske dækproducent i den kommende udgave af sin kultkalender med et tilbageblik.

Pirelli kalender 50 år Foto taget af Helmut Newton i 1986, som genoptrykkes til Pirelli kalenderens 50-års jubilæum - Copyright © : Pirelli

50 år og ikke en rynke

Bildæk og fotokunst har umiddelbart ikke noget med hinanden at gøre. Men det er alligevel lykkedes Pirelli lidt efter at skabe en sand myte ved hvert år at udgive en kalender med modeller uden egentlig forbindelse til dæk! Det hele begyndte i 1964, og det vil sige, at Pirelli kalenderen nu har eksisteret i 50 år. Det runde tal blev allerede fejret for nogle måneder siden med en fotooptagelse i New York med to meget talentfulde fotografer bag kameraet og på den anden side topmodeller, som har gjort sig bemærket i tidligere kalenderudgaver. Og mens vi ventede på Pirelli kalenderens 2014-udgave, besluttede den italienske dækproducent i sidste ende at overraske verden med en forbløffende strategi.

 

 

Hyldest til Helmut Newton

Pirelli kalender, foto 1986Copyright © : Pirelli
I 2014-udgaven vil de eneste nye billedere være dem, der blev taget i New-York i juni 2013. Den italienske dækproducent har nemlig besluttet ikke at lave nye fotooptagelser til 2014-kalenderen, men at kaste et fængslende blik tilbage på institutionens historie. Pirelli løfter sløret for en billedserie, som ikke har været udgivet tidligere og er taget af Helmut Newton i 1986. Den berømte tyske fotograf havde lavet sin egen fotooptagelse på daværende tidspunkt (med henblik på kalenderudgaven det år), før Pirelli besluttede at bruge andre billeder i stedet.

Pirelli har nu taget disse fotos frem igen til 50-års jubilæet, og de vil sikkert ikke skuffe kalenderens fans. Den indeholder bl.a. nogle flotte italienske modeller og tilmed et par sportsvogne.

 

Se mere

>> Helmut Newtons hemmelige kalender i video