Begivenheder arrangeret af dækproducenter - Michelin Pilot Alpin 4: prøvekørsel med Porsche 911 Carrera S og Mercedes E63 AMG

Michelin Pilot Alpin 4: prøvekørsel med Porsche 911 Carrera S og Mercedes E63 AMG

Producenter Udgivet den 25/03/12

For at bedømme Pilot Alpin 4's egenskaber tilbød Michelin os nogle ture i et par meget kraftfulde biler, nemlig en Porsche 911 Carrera S og en Mercedes E 63 AMG. Vores indtryk var, at hvad enten vi kørte på våde brosten i Riga, snedækkede grusveje på landet omkring byen eller på isbanerne i prøvecenteret, så står Pilot Alpin 4 distancen!

Forsøge Michelin Pilot Alpin 4 på Mercedes E63 AMG Copyright © : Michelin

Michelin valgte at præsentere Pilot Alpin 4 i Letland, fordi man her kan være sikker på at finde vejrforhold, hvor et vinterdæk kan vise, hvad det duer til. Dvs. et dæk, som klarer sig fint på alle de underlag, vinteren byder på: kold og tør motorvej, våde brosten, snedækket grusvej, isglat vej. Og på prøvedagen fik vi det hele serveret med en temperatur omkring 0 °C, slud og spejlglatte kørebaner.

Da Pilot Alpin er et sportsdæk, havde Michelin valgt to enestående sportsmodeller, så vi kunne presse dækket til det yderste:

By- og vejkørsel

Forsøge Michelin Pilot Alpin 4 i RigaCopyright © : Michelin

Som appetitvækker tillid tilbyder Michelin os først en blandet strækning. På den valgte rute veksles mellem landdistrikter, motortrafikveje og brolagte gader i byens centrum.

Den første del af turen foregår i Porsche 911. Første konstatering: trækkraften bevares selv i de mest dristige situationer, og ESP'en (som ikke kan kobles fra) fungerer upåklageligt. Bil og dæk går op i en harmonisk enhed og giver et meget positivt indtryk, selv på underlag, hvor et baghjulstrukket køretøj i denne kraftklasse ellers ikke føler sig hjemme. Vi sætter tempoet op og kan måle den seneste 911's effektivitet med dette dæk.

Resten af strækningen køres i Mercedes E 63 AMG, et uhyre med en frygtindgydende accelerationsevne. Vi tager chancen og kobler assistancesystemerne fra for at teste trækkraften. Ingen ubehagelige overraskelser, for Pilot Alpin 4 har et fremragende vejgreb. Dækket viser sig at være lydsvagt med en god kørselskomfort, når vi vender tilbage til et mere almindeligt tempo.

På sne og is

Forsøge Michelin Pilot Alpin 4 på Porsche 911Copyright © : Michelin

For at kunne bedømme grebet med Pilot Alpin 4 med retningsbestemt mønster har vi en stor sne- og isbelagt gokartbane til rådighed. Det er en teknisk bane, hvor dækket kan testes for nogle målrettede ydelser som acceleration, bremseevne og sideværts greb. Formålet er ikke at køre mod uret, men at måle dækkets egenskaber under vinterforhold med normal kørsel.

Ved denne prøve duperer Pilot Alpin 4 os. Nem håndtering, gradvis udkobling, høj kursstabilitet i sving, ringe understyring. Når Porsche 911 er udstyret med sådanne dæk, ser den tilsyneladende forcere et snedækket bjergpas!

For sjov

Forsøge Michelin Pilot Alpin 4 på Mercedes E63 AMGCopyright © : Michelin

Som afslutning på vores prøvekørsel har Michelin forberedt en fornøjelsestur, som skal vise, hvordan en superkraftfuld sedan monteret med Pilot Alpin 4 opfører sig på sne.

Vi sætter os igen i en Mercedes E63 AMG til en slalomprøve på en snedækket bane, igen med alle de elektroniske assistancesystemer frakoblet. En tung og superkraftfuld bil på sne er umiddelbart ensbetydende med halsbrækkende rodeokørsel.

Og ganske rigtigt spoleres fremdriften hurtigt af de 550 heste, og det er nødvendigt at dosere højre pedal. Til gengæld er accelerationspotentialet bestemt ikke dårligt, og bilen viser sig at være let at kontrollere, hvis man vel at mærke har fornemmelse for at slå rattet om!

Se også: