Begivenheder arrangeret af dækproducenter - Michelin deltager i Formula E for at udvikle fremtidens dæk

Michelin deltager i Formula E for at udvikle fremtidens dæk

Producenter Udgivet den 13/11/14 af Julia

En overgang forventede man, at Michelin ville vende tilbage til Formel 1. Siden har den franske dækproducent rettet blikket mod Formula E, en sport fuld af udfordringer, hvor de høstede erfaringer kan bruges direkte til udviklingen af gadedæk.

Præsentation Michelin Formula E Michelin videreudvikler dækkenes ydelser gennem motorsport for elbiler i Formula E - Copyright © : Michelin USA

Formula E markerer en afgørende vending i motorsportens og FIA's historie (det internationale automobilforbund). Det har aldrig været mere aktuelt at fremme elektrisk energi inden for motorsport. En vending, ja, og desuden en udfordring for de forskellige racingteam, som skal lære at udnytte disse tekniske løsninger. Racerkørerne skal nemlig vænne sig til en radikalt anderledes driftslogik, som producenterne også skal tilpasse sig, når de involverer sig i projektet, i dette tilfælde Michelin.

Billede Michelin Formula ECopyright © : Michelin USA
Formula E køretøjerne har på grund af deres særlige tekniske egenskaber i tilknytning til den elektriske motor (vægtfordeling, ganske anderledes momentudvikling end på en forbrændingsmotor og dimensioner) tvunget Michelin til at udforme et dæk, der opfylder nogle ret ukonventionelle specifikationer.

Det til lejligheden udviklede produkt hedder Michelin Pilot Sport EV. Det findes i størrelse 245/40 R18 og er monteret på alle bilerne i mesterskabet.

Løbenes afholdelse i byomgivelser sammen med bæredygtighedsaspektet vil kunne udnyttes af Michelin til at opnå en vis erfaring, som kan anvendes til personbildæk.