Begivenheder arrangeret af dækproducenter - Goodyear TripleTube - 3-i-1-dækket med høje ambitioner

Goodyear TripleTube - 3-i-1-dækket med høje ambitioner

Producenter Udgivet den 10/04/15 af Alexandre Lenoir

Med tre kamre, der pumpes op eller tømmes for luft afhængig af vejens profil og vejret, kan TripleTube tilpasse sig alle forhold.

Goodyear TripleTube Billede af den innovative slidbane på TripleTube fra Goodyear - Copyright © : Goodyear

Elektronikkens andel af innovationerne i biler topper i dag med op til 90 % af investeringerne. Men elektronikken ligger ikke altid der, hvor man venter det. Det beviser konceptet TripleTube, som Goodyear præsenterede på den sidste biludstilling i Genève.

Dækkets slidbane består af tre forskellige afsnit med lige så mange kamre, der pumpes op eller tømmes for luft under kørslen afhængig af vejens profil og vejrforholdene.
Under normale driftsbetingelser er dækket i position økonomi/sikkerhed. Den store trædeflade sikrer gode bremseegenskaber, mens den forstærkede stivhed formindsker rullemodstanden og dermed øger brændstofbesparelserne.
I sportsfunktion indtager dækket en konisk form, der fremmer bremseevnen, og i sikkerhedsfunktion på våd vej sendes luften til dækkets midte og forebygger dannelsen af den vandfilm, som forårsager akvaplaning.

I dækket ligner en enhed, der flytter luften efter behov ved hjælp af en pumpe. Dækket kommunikerer med flere af bilens komponenter for at orientere sig om forholdene. Når viskerne f.eks. sættes på høj hastighed, skifter dækket til sikkerhedsfunktion.

Desuden indeholder dette bevidst bæredygtige dæk andre innovationer udviklet af Goodyear, bl.a. er gummiblandingens silica baseret på aske af risavner.

Goodyear har på nuværende tidspunkt ikke programmeret markedsføring af TripleTube.