Begivenheder arrangeret af dækproducenter - Goodyear Efficient Grip Performance: prøvekørsel på bane

Goodyear Efficient Grip Performance: prøvekørsel på bane

Producenter Udgivet den 12/04/13 af Anne

Goodyear har inviteret os til prøvebanen i Mireval ved Montpellier for at teste EfficientGrip Performance og sammenligne dækkets ydelser i vådt føre med en række konkurrenter.

Prøvekørsel EfficientGrip Performance Prøvekørsel med Goodyear EfficientGrip Performance - Copyright © : Goodyear

Kørsel på våd vej med uforskammet lethed

Goodyear tilbød os først en prøvekørsel på våd bane (konstant og reguleret vandstand) med to biler, nemlig to VW Golf VII, hvoraf den ene var monteret med EfficientGrip Performance, og den anden med konkurrentdæk, der også er mærket i klasse A for bremsevne i vådt føre.

Forsøget faldt ud til EfficientGrip Performances fordel, da dette dæk klarede sig med uforskammet lethed i vådt føre. Dækket viser sig at være sikkert, pålideligt og i stand til at sørge for en glimrende balance i grebet på de to aksler. Resultatet er neutrale køreegenskaber, som hverken fremmer understyring (vigende foraksel) eller overstyring (vigende bagaksel). 

Indtrykket bekræfter de resultater, som eksperterne i det uafhængige organ TÜV SÜD er kommet frem til. For ifølge deres tests på samme bane er EfficientGrip Performance 2,5 sekund hurtigere end gennemsnittet af konkurrenterne.

Kørsel i tørt føre

Goodyear EfficientGrip PerformanceCopyright © : Goodyear

Til den anden test har Goodyear overladt os en Mercedes klasse A 200 med 156 hk. Banen i Mireval er teknisk, bugtet og velegnet til at lade dækket arbejde med retningsskift, fremdrift og stabilitet. Vi kunne således afprøve virkningerne af karkassens og gummiblandingens optimering for køreegenskaberne, særlig præcisionen og reaktiviteten.

Under disse ekstreme forhold kører EfficientGrip Performance i harmonisk parløb med akslerne. Bilen reagerer neutralt og lider ikke under nogen form for under- eller overstyring. Præcisionen er ubestridelig og tryghedsfølelsen total.

Vi har optaget en video med telemetri fra bilen, så du kan bedømme, hvor godt dækket behersker situationen. Læg især mærke til bilens respons på styrebevægelserne på rattet.

 

Se også

>> EfficientGrip Performance: priser
>> EfficientGrip Performance: konkurrenter
>> EfficientGrip Performance: dækstørrelser 

<< 1 - Personbildæk mærket i klasse BA