Begivenheder arrangeret af dækproducenter - Er Bridgestone Ologic fremtidens grønne dæk?

Er Bridgestone Ologic fremtidens grønne dæk?

Producenter Udgivet den 17/10/13 af Erik

Bridgestone arbejder fortsat med Ologic teknologien for at udvikle en ny generation dæk, som er mere miljøvenlig end nogensinde før.

Bridgestone Ologic dæk Bridgestone Ologic, en ny generation dæk, som er mere miljøvenlig - Copyright © : Bridgestone

Smallere og mere økonomisk

I disse tider hvor der kappes om at tilbyde de mest brændstoføkonomiske produkter, arbejder Bridgestone på en teknologi, som skulle gøre det muligt at opnå større miljøvenlighed. Ologic teknologien omfatter en fuldstændig nytænkning af dækkets udformning. Forestil dig et dæk med større diameter og en langt tyndere slidbane end et almindeligt dæk. Det er sådan cirka det, Ologic går ud på.

Dækket er smallere og diameteren større. Det ideelle udgangspunkt for at formindske rullemodstanden og bringe brændstofforbruget radikalt ned.

Med denne særlige udformning bliver trykket i dækket højere og kræver en særlig opbygning og andre komponenter

 

Mere sikkert i regnvejr

En anden fordel ved denne radikalt anderledes udformning er, at dækket skulle have langt bedre egenskaber i vådt føre, eftersom kontaktfladerne med vejen er længere. Bridgestone skønner, at vådgrebet forbedres med 8 % i kraft af Ologic teknologien.

Det er Bridgestones mål på længere sigt at tilpasse Ologic teknologien til hele sin økonomidækserie, når udviklingsarbejdet er afsluttet. Man forestiller sig, at denne type dæk vil passe fortrinligt til de hybrid- og elbiler, som kommer på markedet i de kommende måneder og år.