Begivenheder arrangeret af dækproducenter - Bridgestone lancerer sit Ologic dæk på BMW i3

Bridgestone lancerer sit Ologic dæk på BMW i3

Producenter Udgivet den 29/01/14 af Julia

Bridgestone sender et dæk med et mildest talt usædvanligt udseende på markedet. BMW i3 er den første model, som indvier dette dæk med den spændende teknologi.

Bridgestone Ecopia EP500 og Ologic teknologi Bridgestones dæk Ecopia EP500 med Ologic teknologi monteres på elbilen BMW i3 - Copyright © : Bridgestone

Større og smallere

Vi har allerede omtalt denne teknologi fra Bridgestone, benævnt Ologic, for et par måneder siden. Tanken er at udvikle en dækserie, som ser radikalt anderledes ud og er designet til at formindske brændstofforbruget mest muligt i kraft af en helt speciel profil. Dækket har en stor diameter, men slidbanen er langt smallere end på et klassisk dæk. Det gælder naturligvis om at begrænse rullemodstanden.

BMW i3 monteret med Bridgestone Ecopia EP500Copyright © : BMW

Monteret på BMW i3

Bridgestone er stolt af, at BMW medvirker ved lanceringen af dette dæk, der af dækproducenten betegnes som en teknologisk revolution. Den tyske bilproducent har netop præsenteret sin BMW i3, en bybil med et futuristisk look, banebrydende tekniske specifikationer og udstyret med elmotor og batteri (eller hybridudgave som valgmulighed) samt en kabinesektion i kulfiber. Den nye i3 bruger meget smalle dæk og er det første seriefremstillede køretøj, som får monteret Bridgestones produktserie med Ologic teknologi. Ecopia EP500 fås på nuværende tidspunkt i fire dækstørrelser, nemlig 155/70 R19 84Q, 175/60 R19 86Q, 155/60 R20 80Q og 175/55 R20 85Q.

Det skal bemærkes, at der også findes to vinterdækudgaver, Blizzak LM-500 og Blizzak NV til nordiske vinterforhold.

Vi kan vist god regne med, at der kommer flere Bridgestone produkter med Ologic profil fremover, og at de vil blive monteret på andre modeller, fortrinsvis hybrid- eller elbiler.