Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Yokohama lancerer BluEarth A AE50 - et dæk med lav rullemodstand

Yokohama lancerer BluEarth A AE50 - et dæk med lav rullemodstand

Nye dæk Udgivet den 10/04/14 af Julia

Den japanske dækproducent Yokohama fornyer sit udvalg af dæk med lav rullemodstand med BluEarth A AE50, der er udviklet til at levere de bedst mulige ydelser i vådt føre og med hensyn til rullemodstand.

Yokohama BluEarth A AE50 Yokohama BluEarth A AE50 - et brændstoføkonomisk og pålideligt dæk i vådt føre - Copyright © : Yokohama

Brændstoføkonomisk og effektivt i regnvejr

Hos Yokohama hører dæk med lav rullemodstand til kompakte biler med klassiske motorer under serien BluEarth-A ved siden af mere specifikke serier til sportsprægede biler eller SUV'er med kraftfulde motorer. Opskriften er almindelig i dækkenes verden og ligger tæt på det, de fleste konkurrenter tilbyder, med dæk optimeret til at nedsætte brændstofforbruget og levere gode ydelser i vådt føre - to yderst vigtige kriterier - om ikke andet så for at få en god klassificering i den lovbefalede dækmærkning. Med BluEarth-A AE50 satses især på gummiblandingen Nano Blend og det asymmetriske dækmønster til at forbedre de dynamiske egenskaber, optimere bremseevnen i vådt føre og navnlig formindske bilens brændstofforbrug i kraft af lavere rullemodstand. Der er også lagt vægt på støjniveauet.

 

14 størrelser i 2014

Yokohama oplyser desuden, at størrelsesudvalget for det nye BluEarth-A AE50 vil kunne omfatte 14 forskellige udgaver allerede i 2014. Serien vil række fra 16" (195/65R15) til 18" (235/40R18) og være ret pænt klassificeret som helhed betragtet (C for rullemodstand, A for vådgreb og 71 eller 72 decibel). Efterfølgende vil der komme flere størrelser på markedet.