Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Yokohama BluEarth-1: sportsdækket bliver grønt

Yokohama BluEarth-1: sportsdækket bliver grønt

Nye dæk Udgivet den 09/11/11

Yokohama er kendt for sine sportsdæk. Med BluEarth-1 vil producenten vise sin miljøansvarlighed.

Nye dæk Yokohama Blue Copyright © : All Rights Reserved

Yokohama BluEarth-1 blev præsenteret på biludstillingen i Genève og er udtryk for dækproducentens nye tilgang til et materiale- og energiøkonomisk dæk.

Ved at tilbyde dækstørrelserne 15,16 og 17" (største omsætning) bekræfter Yokohama sit ønske om at vinde indpas i en niche, hvor de store dækproducenter dominerer.

Fremragende energieffektivitet

Alle parametre i BluEarth-1 er gennemtænkt for at kunne tilbyde en fremragende energieffektivitet. Målet er at formindske køretøjernes CO2-fodaftryk, når de er monteret med disse dæk, og samtidig tilbyde et højt sikkerhedsniveau.

> Forbedret luftmodstandskoefficient 

Luftmodstanden er en vigtig faktor i brændstofforbruget. Derfor er BluEarth-1 bearbejdet i vindtunnel for at begrænse den aerodynamiske stribe. Bearbejdningen omfatter dækkets sidevægge, men også slidbanen. Yokohama angiver en luftmodstand, som er 3,6 % lavere end konkurrenternes.

> Vægt under kontrol 

Le BluEarth-1 har en specifik letvægtsopbygning. Målet er at reducere den ikkeaffjedrede vægt (hjul, bremsesystem m.v.) og påvirke dækkets energieffektivitet i positiv retning. Yokohama angiver en vægtbesparelse på 17 % i forhold til konkurrenterne.

> Lav rullemodstand 

Med BluEarth-1 introduceres en splinterny gummiblanding, som sikrer brændstofbesparelser, greb i vådt føre og længere levetid.

Optimeret greb i vådt føre

BluEarth-1 er udviklet med henblik på at opnå en god balance mellem ydelserne. F.eks. er grebet i vådt føre særlig gennemarbejdet med en silicabaseret gummiblanding, hvor naturgummiet er tilsat appelsinolie og dermed mindre kulbrinte.

Konkurrenter til BluEarth-1

MærkeModel
BridgestoneEcopia EP150
Michelin Energy Saver
GoodyearEfficientGrip
ContinentalContiEcoContact 3
Pirelli Cinturato P1
HankookKinergy eco K425