Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - X-Ice 3: det nye referencedæk i Michelins vinterserie

X-Ice 3: det nye referencedæk i Michelins vinterserie

Nye dæk Udgivet den 01/10/12

X-Ice 3 blev officielt præsenteret på biludstillingen i Moskva som den nye bannerfører i Michelins vinterdækserie. Det byder på bedre sikkerhed og trækkraft på sne og is end sin forgænger. Gummiblanding, tredimensionale lameller, mikropumper er nogle af de spændende innovationer i tredje generation af Winter Grip Technology.

Michelin X-Ice 3 Copyright © : rezulteo

Michelin X-Ice 2 blev lanceret for blot et år siden, men har gjort sig gældende som referencedæk på det stærkt konkurrenceprægede segment for vinterdæk uden pigge og peger således på det franske marked og andre lande som Rusland og Sverige. Dækkets anseelse skyldes de fremragende resultater i flere tests. 

Ifølge Michelin er X-Ice 3 tiltænkt kompakte og mellemstore personbiler og udviser væsentlig bedre bremselængder og trækkraft på glat underlag. 

Bedre på sne, bedre på is

Michelins tests har vist, hvilke fremskridt der er gjort mellem X-Ice 3 og forgængeren.

 Bremseevne: X-Ice 3 har 7 % kortere bremselængde på is og 3 % kortere på sne. Testen er udført under opbremsning fra 20 til 5 km/t med dæk 205/55R16. 

Michelin X-Ice 3's bremselængde vs med Michelin X-Ice 2Copyright © : Michelin

Trækkraft: accelerationsevnen er forbedret med 17 % på is og 6 % på sne. Testene er udført under acceleration fra 5 til 20 km/t og under opbremsning fra 20 til 5 km/t med dæk i størrelse 205/55 R16.

Michelin X-Ice 3's accelerationsevne og trækkraftCopyright © : Michelin

Michelin forsikrer, at disse forbedringer ikke er gået ud over balancen mellem ydelserne. X-Ice 3 er stadig et alsidigt dæk, som tilpasser sig alle forhold på vintervejene: sne, is, regn, meget lave temperaturer osv.

Det har også en god energieffektivitet i kraft af den lave rullemodstand og lang levetid.

Se også:

> Michelin X-Ice 3: teknologi

> Michelin X-Ice 3: konkurrenter

> Michelin X-Ice 3: dækstørrelser