Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Vinterdæk fra Nokian mærket "A" til BMW i3

Vinterdæk fra Nokian mærket "A" til BMW i3

Nye dæk Udgivet den 04/02/15 af Louise

Nokian samarbejder om BMW i3 og udstyrer den med et vinterdæk, der kan bryste sig af at være det første vinterdæk klassificeret "A" for energieffektivitet i mærkningen.

Nokian Hakkapeliitta R2 profil En ny udgave af Nokians Hakkapeliitta R2 i klasse A for energibesparelse er monteret som en eksklusivitet på BMW i3 - Copyright © : Nokian Tyres

Til BMW i3

Som hovedregel er det mindre fordelagtigt at køre i elbil i stærk kulde, fordi batteriets rækkevidde er direkte afhængig af temperaturen. Alligevel kan elbiler sagtens køre under alle forhold, og de har da også deres eget udvalg af vinterdæk. Det gælder f.eks. BMW i3, en 100 % eldreven bybil, der følgelig har dæk med en ret unik profil: stor fælg, men meget smal slidbane.

 

Copyright © :
 

Klassificeret "A" for energiforbrug

Nokian præsenterer en ny udgave af Hakkapeliitta udviklet specifikt til BMW i3. Med Hakkapeliitta R2 formindskes rullemodstanden med 30 % i sammenligning med de tilsvarende produkter, som det afløser, hvilket er en væsentlig fordel for bilens rækkevidde. Denne rullemodstand er så lav, at dækket er klassificeret i klasse "A" for energieffektivitet i mærkningen, noget hidtil uhørt for et vinterdæk. Dækkets øvrige ydelser er også forbedret under alle vejforhold.