Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Uniroyal RainSport 3: regnvejrsdækket vender tilbage

Uniroyal RainSport 3: regnvejrsdækket vender tilbage

Nye dæk Udgivet den 12/05/14 af Thomas Müller

Til præsentationen af sit nye dæk RainSport 3 satte Uniroyal os stævne i et akvarium. Det var med velberåd hu, for dækkets teknologi er inspireret direkte af hajens skind.

Uniroyal RainSport 3, et dæk inspireret af hajens skind Uniroyal RainSport 3, et dæk med en teknologi inspireret af hajens skind - Copyright © : Uniroyal

Til lanceringen af det mest ekstreme dæk i sit sortiment havde Uniroyal sat os stævne i Valencia i Spanien, som er en af de varmeste egne i Europa. Lidt af et paradoks for en dækproducent, der hævder at have opfundet regnvejrsdækket! Men stedet var valgt med velberåd hu, hvilket blev forklaret under pressekonferencen, der foregik i et akvarium i selskab med hajerne. Formålet med den store rovfisk var nemlig at vise forbindelsen til produktets teknologi.

 

Aggressiv profil

Uniroyal RainSport 3 i regnvejrCopyright © : Uniroyal
Uniroyal RainSport 3 er optimeret til effektive ydelser i vådt føre. Den asymmetriske slidbane illustrerer glimrende dækkets målsætning, dvs. optimal afledning af store mængder vand og god beskyttelse mod akvaplaning. Desuden bemærkes de drænende lameller, som går tværs gennem opbygningen og danner mange bidekanter.

RainSport 3 udmærker sig dog ikke kun ved dette ene aspekt og indskrænker sig ikke til ydelser på vådt underlag. Dækket har ambitioner om at byde på dynamiske egenskaber og en ægte sporty fornemmelse, hvilket de stive gummiklodser ved skulderen er bevis på. 

 

Shark Skin Technology (SST)

Uniroyal RainSport 3 og Shark Skin TechnologyCopyright © : Uniroyal
Uniroyal siges at have opfundet regnvejrsdækket og markerer en milepæl i sin historie med RainSport 3, hvis vanddræningsteknologi er direkte inspireret af hajens skind. Teknikken udnyttes allerede inden for svømning med de berømte Speedo dragter, der dog ikke længere er tilladt i konkurrencesport, fordi de giver svømmere med sådanne dragter en for stor fordel.

Denne Shark Skin Technology kommer til udtryk i den forarbejdede belægning i slidbanens riller, som skal fremme vandcirkulationen og begrænse strømningsforstyrrelserne.

 

Dækudgaver

Uniroyal RainSport 3Copyright © : Uniroyal
Uniroyal RainSport 3 fås i 106 forskellige størrelser fra 14 til 21", heraf 13 specielt tiltænkt SUV'er.

 

 

 

 

 

 

 

Se også

>> Uniroyal Rainsport 3: priser
>> Uniroyal Rainsport 3: konkurrenter
>> Uniroyal Rainsport 3: dækstørrelser

 

 

 

Uniroyal RainSport 3: prøvekørsel >>