Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Uniroyal RainSport 3: prøvekørsel

Uniroyal RainSport 3: prøvekørsel

Nye dæk Udgivet den 12/05/14 af Thomas Müller

Uniroyal har inviteret os med på banen i Valencia, Spanien, for at bedømme RainSport 3. Dækproducentens plan gik ud på at vise deltagerne det nye dæks ensartede ydelser.

Uniroyal RainSport 3 og MiniCooper på bane Uniroyal har inviteret os med på banen i Valencia, Spanien, for at bedømme det nye dæk, RainSport 3 - Copyright © : rezulteo

Bag rattet i en Mini JCW Challenge

Vi fik tilbudt forskellige workshops. Den første fandt sted på en gokartbane bag rattet i deciderede racerbiler, Mini John Cooper Works Challenge.

Banen er særlig bugtet og veksler mellem hårnålesving og kurver, som kræver forskellige drejevinkler.

Køretøjernes aggressive geometri, asfaltens slibevirkning og den meget tekniske bane sætter dækkene på en hård prøve. Under disse meget (alt for?) krævende betingelser for et personbildæk klarer RainSport 3 sig pænt. I det store og hele giver dækket en positiv fornemmelse af tryghed, selv om det ikke er udviklet til trackdays.

 

 

 

På bane

Uniroyal tilbød os at prøve det på banen i Valencia i en lidt speciel konfiguration, så vi kunne få et indtryk af dækkets potentiale under reelle forhold. Banen var delt op i afsnit med skiftende tørre og våde områder, og her excellerer RainSport 3. Det er effektivt på tørt underlag, selv om præcisionen ikke er lige så høj som med ContiSportContact 5, og leverer nogle flotte præstationer. Dækket er præcist og vedholdende på alle de biler, der er stillet til rådighed under denne test (Golf 7 GTiSeat Leon TFSi 180 hk, Mercedes GLA m.fl.).

Uniroyal RainSport 3 prøvekørsel på baneCopyright © : rezulteo

Der var store forventninger til RainSport 3 på vådt underlag, og dækket skuffede ikke. Dets effektivitet er ret imponerende. Trods høj vandstand på banen bortleder dækket vandet med en uforskammet lethed og sikrer bilen en betryggende stabilitet. Det angriber sving præcist, og selv om man vælger en overdreven frisk kørestil, opfylder dækket fint sin rolle og begrænser perfekt under- og overstyringsfænomenerne.

 

Konklusion

Ifølge Uniroyal overgår RainSport 3 sin forgænger med 8 % kortere bremselængder på vådt underlag, men også med bedre vejbeliggenhed og højere energieffektivitet. Vi fik ikke lejlighed til at bedømme dette fremskridt, men vi kunne påskønne det sikkerhedsmæssige aspekt og de ensartede ydelser fra dette dæk, som indtager en værdisikker position i segmentet.

 

 

Se også

>> Uniroyal Rainsport 3: priser
>> Uniroyal Rainsport 3: konkurrenter
>> Uniroyal Rainsport 3: dækstørrelser

<< Uniroyal RainSport 3: regnvejrsdækket vender tilbage