Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Uniroyal MS Plus 77, optimeret til kørsel i vådt føre

Uniroyal MS Plus 77, optimeret til kørsel i vådt føre

Nye dæk Udgivet den 31/10/13 af Anders

Uniroyal forbereder vinterens komme med et nyt dæk, der skulle have gode ydelser under ekstreme forhold. MS Plus 77 vil kunne fås i mange forskellige størrelser.

 Uniroyal MS Plus 77 Uniroyal MS Plus 77 lover interessante ydelser på de mest barske vinterveje - Copyright © : Uniroyal

Elsker regnvejr

MS Plus 77 træder i steder for MS Plus 66 i Uniroyals vinterdækserie. Det siges at være bedre end sin forgænger, navnlig på nogle områder, der er meget vigtige for vinterkørsel. Det nye MS Plus 77 udmærker sig i vådt føre og skulle f.eks. være i stand til at aflede omkring 25 liter vand pr. sekund ved en hastighed på 80 km i timen, hvilket er nok til at fylde et badekar på omkring seks sekunder! Denne egenskab skyldes et nyt dækmønster, der er optimeret til at bortlede vand og forhindre akvaplaning. Med sine store stive skulderblokke bevarer dækket desuden kontrollen over kørebanen, også selv om den er i dårlig stand. Risikoen for akvaplaning skulle være formindsket med fem procent og bremselængderne på vådt underlag med to procent.

 

Også bedre på sne og is

Lamellernes nye design bidrager til at øge trækkraften på sne og is. Der sidder nogle spredeanordninger på dækket, som holder lamellerne åbne, så mikrovandfilmen på isen brydes og trækkraften bevares optimalt på is og på sne.

Uniroyal MS Plus 77 på sneCopyright © : Uniroyal

Tilbydes i 52 udgaver

Det nye MS Plus 77 sigter bredt, eftersom Uniroyal allerede har planlagt en rekordstor serie med i alt 52 forskellige dækudgaver, som er godkendt til tophastigheder mellem 190 og 240 km i timen. Heraf er 46 tilpasset fælge med diameter 15-18" og seks andre beregnet til SUV-fælge mellem 16 og 18". Det nye dæk kan altså monteres på et bredt udvalg af bilmodeller, såvel kompakte som crossovertyper.