Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Ultragrip 8 Performance: high performance vinterdæk fra Goodyear

Ultragrip 8 Performance: high performance vinterdæk fra Goodyear

Nye dæk Udgivet den 10/12/12

Goodyear præsenterer Ultragrip 8 Performance, et højtydende vinterdæk, som er tilpasset kørsel under vinterforhold og i vådt føre. Dækket har fået indarbejdet innovativ teknologi, som sikrer vejgreb, trækkraft og bremseevne på sne og is og beskytter mod akvaplaning.

Dæk Goodyear Ultragrip 8 Performance Copyright © : All Rights Reserved

Europæiske bilister vil have vinterdæk med høje ydelser i form af vejbeliggenhed, bremseevne og greb samt virkelig gode styreegenskaber på sne. Det viser den undersøgelse, Goodyear har lavet om kundernes forventninger, der har dannet grundlag for dækproducentens specifikationer for det nye high performance vinterdæk Ultragrip 8 Performance.

Ultragrip 8 Performance har fået indarbejdet mange innovationer og byder på fremragende ydelser med hensyn til greb og bremseevne under vanskelige forhold (sne, isslag, regn) og på tør vej. Det er især velegnet til sportsprægede biler, da det sikrer større stabilitet ved høj hastighed.

Betydelige ydelsesforbedringer

Ultragrip 8 Performance er blevet testet og sammenlignet med tre førende konkurrentdæks gennemsnitsydelser på sne. Dets præstationer på sne er:

  • 6 % kortere bremselængde på sne
  • 3 % bedre greb på sne
  • 2 % højere modstand mod akvaplaning. 

Testene er udført af audit- og certificeringsorganet TÜV SÜD i marts 2012 i Ivalo (Finland) og Mireval (Frankrig). Testet dækstørrelse: 225/45 R17 94V på Audi A3 1.8 TFSI Sportback.

Desuden er Goodyear Ultragrip 8 Performance allerede blevet afprøvet af flere europæiske bilblade. Det ligger hver gang på førerpladsen med sine fortræffelige resultater på snedækket vej.

Greb og bremsevne på sne

Ultragrip 8 Performances gummiblanding indeholder en maksimal del silica, som bevarer dækkets elasticitet ved lav temperatur og samtidig sikrer stivheden over et bredt temperaturområde.

Lameller Goodyear Ultragrip 8 Performance dækCopyright © : All Rights Reserved

Goodyear UltraGrip 8 Performance har tre typer lameller (standard-, hybrid- og tredimensionale) og et godt greb på sne. De tætsiddende hybridlameller garanterer effektivitet i hele dækkets levetid. Og de mange bidekanter sikrer god trækkraft i sne.

UltraGrip 8 Performances korte bremselængder på sne skyldes den savtakkede midterribbe. Ribbens variable vinkler optimerer trækkraften i sne. Dækskuldrenes brede riller sørger for effektiv bortledning af snesjap. Endelig fremmer forholdet mellem massive partier og fordybninger i dækmønsteret og den store trædeflade bremseevnen og styreegenskaberne på isslag.

Sne Goodyear Ultragrip 8 Performance dækCopyright © : All Rights Reserved

Greb og vejbeliggenhed i vådt føre

I vådt føre leder det retningsbestemte dækmønster og de hydrodynamiske riller vandet ud på begge sider af dækket. Derved forebygges akvaplaning og opnås en fortrinlig vejbeliggenhed.

Dækudgaver

UltraGrip8 Performance fås i 38 forskellige udgaver (fra 195/65 R15 H til 255/50 R19 V XL) fra størrelse 15 til 19" og med hastighedsindeks H og V. 

Se også:

>> Goodyear Ultragrip 8 Performance: priser

>> Goodyear Ultragrip 8 Performance: konkurrenter

>> Goodyear Ultragrip 8 Performance: dækstørrelser