Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - To nye high performance dæk fra Cooper

To nye high performance dæk fra Cooper

Nye dæk Udgivet den 22/10/15 af Alexandre Lenoir

Den amerikanske dækproducent Cooper lancerer to nye high performance dæk, Cooper Zeon CS8 og Cooper Zeon 4XS Sport.

Cooper Zeon CS8, effektiv slidbane Cooper sender to nye personbildæk på markedet med lovende egenskaber! - Copyright © : Cooper Tire

Cooper Zeon CS8 til personbiler har fået karakteren A i bremsetests på våd vej. Dækket er udviklet i samarbejde med den tidligere Formel 1-kører, David Coulthard, som afløser for Zeon CS6 og skal styrke Coopers fremstød i high performance segmentet.

Slidbanens udformning med længderiller fremskynder afledningen af vand, hvilket formindsker risikoen for akvaplaning og forhøjer bremseevnen. Mønsterblokkenes sekventielle placering begrænser generne forbundet med rullestøj.

Hvad angår økonomi, fremmer gummiblandingens sammensætning grebet uden at øge rullemodstanden og bidrager således til brændstofbesparelser.

På selve dækket sidder en slidindikator benævnt Wear Square, der hurtigt giver overblik over slitagegraden efter en kode, som skifter i fem trin fra en hel firkant og ned til et udråbstegn, der betyder, at dækket skal skiftes.

Copyright © :
 

Zeon 4XS Sport, som afløser 4XS og XST-A, er på sin side et dæk udviklet til SUV'er i den kompakte og højere kategori, et segment, hvor salget i Europa ikke er berørt af krisen. Som sin slægtning CS8 fremskynder dækkets slidbane afledningen af vand, mens en kraftig midterribbe forbedrer styreegenskaberne og køreoplevelsen.

For at dæmpe oversvingningsstøjen sidder slidbanens mønsterblokke fordelt i afsnit af forskellig størrelse. Endelig kommer dækket hurtigere op i temperatur på grund af nogle lameller med tredimensionale punkter, hvorved grebet i vådt føre forstærkes (dækket er klassificeret A for vådgreb). Karkassens letvægtdesign reducerer den ikkeaffjedrede vægt og forbedrer ydelsen.

Copyright © :
 

 

Dækstørrelser og priser for disse to nyheder er ikke oplyst på nuværende tidspunkt.