Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Pirelli Scorpion Winter: vinterdæk med godt bid til sportsprægede SUV'er

Pirelli Scorpion Winter: vinterdæk med godt bid til sportsprægede SUV'er

Nye dæk Udgivet den 13/01/13

Scorpion Winter er efterfølgeren til det berømte Scorpion Ice & Snow og tager sigte på SUV'er og crossovers i luksusklassen. Pirelli har forbedret alle ydelserne og tilbyder et sikkert og smidigt vinterdæk til alle slags underlag.

Scorpion Winter fra Pirelli til SUV'er og crossovers Copyright © : Pirelli

Scorpion Winter udvider Pirellihøjtydende vinterdækserie til SUVer og crossovers. Det afløser Scorpion Ice & Snow, som dog bibeholdes i serien fortrinsvis til 16" dæk.

Scorpion Winter er konstrueret til at klare vinterens strabadser med regn, sne og is og tiltænkt SUV-førere, som elsker en sporty kørestil. Det er udviklet i samarbejde med de store navne inden for eksklusive SUV'er, Porsche og Volkswagen.

Ifølge Pirelli klarer det sidste skud på stammen i Scorpion serien sig flot både med hensyn til trækkraft og greb på vinterveje og med hensyn til smidighed på tørt underlag og kørselskomfort.

Trækkraft, bremseevne og smidighed på sne

Scorpion Winter forbedrer alle ydelserne på sne – trækkraft, bremseevne og smidighed – takket være en helt nytænkt slidbane. Trækkraften skulle således være øget med 9 % og bremseevnen på sne med 10 % i forhold til Scorpion Ice & Snow. Det retningsbestemte dækmønster er særlig gennemarbejdet for at sikre kontrol med bilens kræfter under alle forhold og tage hensyn til de elektroniske assistancesystemer (ABS, ESP osv.). 

Greb på sne og våd vej

Der er anvendt en ny gummiblanding, som har gjort det muligt at optimere grebet på vådt og snedækket underlag. Desuden sørger slidbanens brede længderiller for hurtigt at bortlede vand og snesjap, hvorved risikoen for akvaplaning formindskes.

Egenskaber på tørt underlag

Pirelli garanterer smidighed og styrepræcision på tørt underlag i kraft af slidbanens nye mønster.

Komfort, økonomi og miljø

Pirelli har også ændret dækkets indvendige opbygning for at reducere rullemodstanden og kørestøjen. Denne innovation skulle bidrage til, at der med Scorpion Winter opnås en brændstofbesparelse på 4 % i forhold til forgængeren og samtidig længere levetid. Og dækket skulle afgive 3dB mindre rullestøj til omgivelserne. 

Markedsføring

Scorpion Winter er markedet i Centraleuropa, Sydeuropa, Rusland og de nordiske lande. Det tilbydes allerede i 28 størrelser fra 16 til 21". Det fås også i Run-Flat-udgave.

Se også:

>> Pirelli Scorpion Winter: konkurrenter
>> Pirelli Scorpion Winter: dækstørrelser