Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Pirelli Cinturato P1: et miljøvenligt dæk, som ikke glemmer køreglæden

Pirelli Cinturato P1: et miljøvenligt dæk, som ikke glemmer køreglæden

Nye dæk Udgivet den 09/11/11

Med Cinturato P1 vil Pirelli vise, at man godt kan forene miljøhensyn, sikkerhed og kørselskomfort. Cinturato P1 er udviklet til mindre og middelstore biler og har væsentlig bedre ydelser end Cinturato P4 og P6, hvad angår brændstofforbrug og støjafgivelse. Men uden at forringe bremseevnen, styrepræcisionen og levetiden.

Nye dæk Pirelli Cinturato Copyright © : All Rights Reserved

Pirelli P1 Cinturato P1 passer både til bykørsel og motorvejskørsel og kan anvendes på et bredt udvalg af køretøjer. Det kan allerede nu monteres på de fleste bybiler og kompakte personvogne, og skulle omfatte alle personvogne i løbet af 2012.

Brændstoføkonomi og lydsvaghed 

I sammenligning med sine forgængere, Cinturato P4 og P6, har Pirelli Cinturato P1 en væsentlig lavere rullemodstand og dækstøj. Men der er også gjort fremskridt inden for bremse- og køreegenskaber.

Dækket byder således på en fortræffelig energieffektivitet, en gennemarbejdet støjsvaghed, en lang levetid og et fint sikkerhedsniveau ikke at forglemme.

> Lavere rullemodstand 

Rullemodstanden indgår i vurderingen af et dæks energieffektivitet. Jo lavere rullemodstand, jo mindre energi skal motoren bruge til at flytte bilen. Ifølge Pirelli har Cinturato P1 25 % lavere rullemodstand end sine forgængere. Denne forbedring bidrager til at formindske bilens forbrug med 4 % og dermed CO2-udledningerne tilsvarende. Det skyldes især en 15 % formindskelse af vægten.

> Forbedret lydniveau 

Med Cinturato P1's optimerede dækmønster formindskes den afgivne støj med 1,5 decibel i forhold til P4 og P6. Inde i kabinen højes 30 % mindre dækstøj end med Cinturato P4 (-1 db).

> Forbedrede bremselængder 

Cinturato P1 har ikke alene bedre "grønne" egenskaber end Cinturato P4 og P6, det er også mere sikkert. For ved 100 km/t på tør vej præsterer P1 en bremselængde, som er 4 % kortere end P4, og 3 % på våd vej ved 80 km/t.

> Fremragende levetid 

Pirelli fremhæver endelig en levetid på 50.000-60.000 km. Dette tal forudsætter dog ifølge producenten, at en række kriterier overholdes: bl.a. dækombytning for hver 10.000 km, realistisk kørsel, affjedring i god stand.