Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Officiel lancering af Michelin Pilot Sport 4

Officiel lancering af Michelin Pilot Sport 4

Nye dæk Udgivet den 19/01/16 af Julien Taillandier

Michelin har netop præsenteret sit seneste sportsdæk, Pilot Sport 4, for offentligheden. Det skal afløse det uomgængelige PS3 og bryster sig af at være orienteret mod køreglæde uden at tilsidesætte sikkerhedsaspektet. Præsentation af det nye dæk.

Michelin Pilot Sport 4 Dækmønster på Michelin Pilot Sport 4 - Copyright © : Michelin

Michelin Pilot Sport 4 blev præsenteret officielt på den sidste biludstilling i Frankfurt. Det er nu sendt på markedet.

Kappestriden i segmentet for sportsdæk er i fuld gang. Goodyear præsenterer Eagle F1 Asymmetric 3 om få uger, Continental har lige markedsført SportContact 6, og andre nyheder forventes i løbet af 2016. Pilot Sport 4 ankommer altså midt i en hektisk sortimentsfornyelse, som ikke er tilfældig. Segmentet for sportsdæk vinder nemlig fortsat frem, især fordi de større modellers markedsandel af nyindregistrerede køretøjer vokser.

Til premium sedaner og sportsvogne 

Michelin fremhæver, at udviklingen af dette dæk bygger på to lærerige kilder:

  • mærkets analyselaboratorium, som afkoder flere tusinde europæiske bilisters adfærd ved hjælp af en elektronikboks i deres biler
  •  Michelins erfaring fra konkurrencesport, især Formula E, hvor løbenes typologi har træk tilfælles med udfordringerne på almindelige veje, fordi der bl.a. køres med 18" dæk på gadeasfalt.

Dækket har nøjagtig samme markedsplacering som Pilot Sport 3 og kan monteres på små sportsvogne som Clio 4 RS og coupéen Mercedes SLK, sedaner som Audi A6 eller kompakte modeller som Volkswagen Golf, Seat Leon og Honda Civic.

Nye fortrin

I sammenligning med PS3 er PS4 udviklet med henblik på at forhøje køreoplevelsen og give en mere sporty fornemmelse, hurtigere respons på rattets bevægelser og dermed større køreglæde. Derfor har det fået et forstærket bælte på linje med teknologien på Pilot Super Sport, som sikrer større stivhed og større trædeflade. I kraft af gummiblandingen og slidbanens udformning forener dækket sportspræstationer med alsidighed, sådan som det forventes af et dæk af denne type.

Michelin oplyser desuden, at dækkets ydelser er forbedret på alle områder (i forhold til PS3), men angiver dog ingen præcise fremskridt.

I handelen på nuværende tidspunkt

Michelin Pilot Sport 4 fås på nuværende tidspunkt i 19 udgaver fra 17 til 18". Andre størrelser vil komme på markedet i løbet af 2016 og 2017. Men det vil ikke blive produceret i 15 og 16", hvor Pilot Sport 3 stadig vil være aktuelt.

Michelin Pilot Sport 4Copyright © : Michelin