Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Michelin Primacy 3: sikkerhed i første række

Michelin Primacy 3: sikkerhed i første række

Nye dæk Udgivet den 09/11/11

Med det nye Primacy 3 vil Michelin tilbyde et nyt dæk i luksusklassen. Hvilke fortrin har det? Først og fremmest en uovertruffen sikkerhed med nogle ydelser, der ifølge producenten klart overgår konkurrenternes. Men også en længere levetid og et lavere brændstofforbrug. Kommer på markedet i februar 2012.

Et af bilproducenternes foretrukne dæk, Michelin Primacy HP, har fået en efterfølger, Michelin Primacy 3, der tager sigte på samme segment som sin forgænger, nemlig familiebiler og større personbiler.

Michelin Primacy HP blev lanceret i 2006 og gjorde sig hurtigt gældende som et af bilproducenternes favoritdæk i den højtydende kategori. Det er godkendt til standardmontering på 200 modeller.

Med Primacy 3 lover Michelin, at dækkets ydelser er forbedret yderligere med hensyn til sikkerheden under alle forhold: på tør såvel som våd vej, på lige strækninger og i sving.

Dækproducenten lever op til sit ønske om afbalancerede ydelser og har også sørget for, at driftsomkostninger holdes på et så lavt niveau som muligt. Således er Primacy 3's levetid forbedret, og det bidrager endnu mere til at reducere brændstofforbruget for det køretøj, det er monteret på. Ifølge Michelins vurdering, kan der således spares 70 liter brændstof i dækkets levetid.

Sikkerhed i 3. potens

I henhold til tests udført af Tüv Süd Automotive og Idiada, to uafhængige kontrolorganisationer, er Michelin Primacy 3 sine konkurrenter overlegen på følgende punkter:


> Bremseegenskaber på tørt underlag. Ved bremsning fra 100 km/t til fuld standsning har Michelin Primacy 3 en bremselængde, der er 2,20 m kortere end sine konkurrenter.

> Bremseegenskaber på vådt underlag. Ved bremsning fra 80 km/t til fuld standsning har Michelin Primacy 3 en bremselængde, der er 1,50 m kortere end sine konkurrenter.

> Sving på vådt underlag. Ved 90 km/t opnås med Michelin Primacy 3 mere vejkontakt svarende til 3 km/t i sammenligning med konkurrenterne.

Konkurrenter til Michelin Primacy 3

BridgestoneTuranza ER300 Ecopia
ContinentalContiPremiumContact 2
PirelliCinturato P7
DunlopSP Sport 01
GoodyearEfficient Grip