Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Michelin Pilot Alpin 4: slidbane med mange udskæringer, tredimensionale lameller og smidig gummiblanding

Michelin Pilot Alpin 4: slidbane med mange udskæringer, tredimensionale lameller og smidig gummiblanding

Nye dæk Udgivet den 25/03/12

I Pilot Alpin udnyttes Michelins seneste teknologiske fremskridt. Således indvies Ridge-n-Flex teknikken, hvor en slidbane optimeret til vinterkørsel (StabiliGrip lameller) kombineres med en smidig gummiblanding (Helio Compound 3D).

Michelin Pilot Alpin 4 på Porsche 911 Copyright © : Michelin

Til det nye Pilot Alpin har Michelin nytænkt slidbanen og anvendt en ny gummiblanding.

Slidbane med mange udskæringer

Slidbane Michelin Pilot Alpin 4Copyright © : Michelin

I sammenligning med Pilot Alpin 3 har slidbanen flere udskæringer, som forstærker grebet på vinterveje. Der er således 74 % flere bidekanter og 135 % flere lameller.

Krydsede lameller

Slidbane Michelin Pilot Alpin 4Copyright © : Michelin

De tredimensionale lameller (StabiliGrip) er meget dybe og sidder i forskellige vinkler, hvilket betyder maksimal trækkraft uanset rattets drejningsvinkel. Med denne teknologi brydes vandfilmen også, og mønsterklodserne får større stivhed.

Endnu mere smidig gummiblanding

Gummiblandingen har afgørende betydning for et vinterdæk. Til det nye Pilot Alpin har Michelin forbedret sin silica- og solsikkeoliegummiblanding (Helio Compound). Den bevarer en fortræffelig smidighed i kulde og garanterer greb på våde veje, i sne og på is.

Se også: