Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Michelin Pilot Alpin 4: højtydende vinterdæk til sporty sedaner og coupéer

Michelin Pilot Alpin 4: højtydende vinterdæk til sporty sedaner og coupéer

Nye dæk Udgivet den 06/12/12

Det nye vinterdæk i Michelins sportsserie, Pilot Alpin 4, lover bedre sikkerhed, bedre kontrol og bedre trækkraft. Slidbanen er nytænkt med tredimensionale lameller og en ny gummiblanding, hvor dækproducenten udfolder al sin knowhow for at tilbyde perfekt afbalancerede ydelser. Vi har haft lejelighed til at teste dækket på isbanerne i Letland med en Porsche 911 og en Mercedes E 63 AMG.

Pneu Michelin Pilot Alpin 4 Copyright © : Michelin

Pilot Alpin 4 er som sin forgænger, Pilot Alpin 3, et high performance vinterdæk i Michelins sportsserie. Det tager sigte på sporty sedaner og coupéer, som har kraftfulde motorer og kræver en pålidelig kontakt med underlaget, uanset om kørebanen er tør, våd, snedækket eller isglat.

Sikkerhed under alle forhold
Pilot Alpin 4 lover høje ydelser på følgende områder:

  • Sikkerhed: bremsevne, greb i sving
  • Fremdrift: trækkraft på glat underlag
  • Kontrol: baneskift, køreegenskaber på alle typer underlag
  • Og levetiden ikke at forglemme, som altid har været Michelins stærke side.

Disse egenskaber svarer til de forventninger, der kom til udtryk i Michelins undersøgelse blandt mere end 4.000 bilister i Tyskland, Frankrig, Rusland, Sverige og Canada. De lever også op til bilproducenternes krav, hvor sikkerhed er en central værdi.

Michelin Pilot Alpin 4's præstationer

Michelin har fået målt det nye dæks præstationer af TÜV SÜD, som er et uafhængigt organ. Prøvekørslerne blev gennemført med dæk i størrelse 245/40 R 18 V indkøbt på det europæiske marked i november 2011. De væsentligste konklusioner er som følger:

Sikkerhed. Michelin Pilot Alpin 4 præsterer 2 m kortere bremselængde end sine nærmeste konkurrenter på vådt underlag (i gennemsnit, fra 80 km/t til bilen holder helt stille).

Kontrol. Pilot Alpin 4 har bedre greb i sving på sne og bedre køreegenskaber i vådt føre end sine nærmeste konkurrenter.

Fremdrift. Med Pilot Alpin 4 opnås bedre trækkraft i sne og på is end med de nærmeste konkurrenter.

Michelin Pilot Alpin 4's konkurrenter

ContinentalContiWinterContact TS 830 P
DunlopSP Winter Sport 4D
PirelliWinter 210 Sottozero Serie II
GoodyearUltraGrip Performance 2

 

Se også:

Specielt retningsbestemt dækmønster til Porsche

Michelin Pilot Alpin 4 dækmønster til PorscheCopyright © :

Michelin Pilot Alpin A4 har i standardudgaven et asymmetrisk dækmønster, som passer til de fleste bilmærker. Det fås også i en retningsbestemt udgave til Porsche køretøjer. Dækket er udviklet i samarbejde med den tyske bilproducent og fås i 19 og 20". Det sigter mod køretøjer med offsetmontering.