Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Michelin Latitude Alpin 2: teknologien

Michelin Latitude Alpin 2: teknologien

Nye dæk Udgivet den 18/03/12

I Michelin Latitude Alpin 2 er indarbejdet samme innovationer og Ridge-n-Flex teknologi som i Pilot Alpin 4 med kombinationen af en stærkt udskåret slidbane (StabiliGrip) og en gummiblanding, der bevarer smidigheden ved lave temperaturer (Helio Compound 3D).

Michelin Latitude Alpin 2 Copyright © : Michelin

75 % flere lameller
Slidbanemønsteret spiller en afgørende rolle for et vinterdæks ydelser. Latitude Alpins dækmønster er udviklet specifikt til at optimere trækkraften og bremseevnen på sne og is. Således er antallet af gribekanter øget med 40 % og antallet af lameller med 75 % i forhold til forgængeren.

En anden stærk side ved det nye Latitude Alpin er StabiliGrip lamellerne. De har en tredimensional udformning, er dybere end almindelige lameller og sidder i variable vinkler. Målsætningen er optimal trækkraft uanset rattets drejningsvinkel. StabiliGrip lamellerne sørger også for at bryde vandfilmen og øger gummiklodsernes stivhed.

Endelig overfører den fortløbende midterribbe kraftfulde SUV'ers drejningsmoment optimalt.

Helio Compound 3G gummiblanding
Gummiblandingen har afgørende betydning for et vinterdæks ydelser, som forhøjes så meget des mere af, at blandingen bevarer smidigheden ved lave temperaturer. For at opnå dette resultat har Michelin udviklet en gummiblanding med silica og solsikkeolie benævnt Helio Compound 3G.

Se også: