Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Michelin lancerer Pilot Sport Cup 2, et ekstremt gadedæk

Michelin lancerer Pilot Sport Cup 2, et ekstremt gadedæk

Nye dæk Udgivet den 23/09/13 af Erik

Michelin benytter sig af bilmessen i Frankfurt 2013 til at fremvise sit Pilot Sport Cup 2. Det er det mest aggressive gadedæk i serien og monteres allerede på Porsche 918 Spyder og Ferrari 458 Speciale.

Michelin Pilot Sport Cup 2 Michelin lancerer det nye Pilot Sport Cup 2, som både er dynamisk og effektivt til sportsprægede biler - Copyright © : All rights reserved

Er det Michelins bedste sportsdæk?

Michelin Pilot Sport Cup 2 sportCopyright © : All rights reserved
Som man vil erindre, er det ikke så længe siden, Mercedes præsenterede SLS AMG Black Series, en ekstrem version af fabrikkens sportsvogn.  Ud over sin 630 hk V8-motor og sit radikale look var det også den første, der fik monteret det splinternye Michelin Pilot Sport Cup 2. For få dage siden præsenterede Michelin endelig officielt sit nye dæk, der tegner til at være det mest effektive produkt i den franske dækproducents sportsserie. Det nye dæk kan i Frankfurt ses på den nye ekstreme version af Ferrari 458, "Speciale", men ligeledes på Porsche 918 Spyder, der også skulle kunne levere utrolige præstationer.

Michelin slår altså tonen an med Pilot Sport Cup 2, et radikalt produkt i toppen af sportsserien. Det er dog det af seriens dæk, der fokuserer mest på banekørsel, selv om det er godkendt til vejkørsel som Pirelli Corsa Trofeo R.

 

 

Avanceret teknologisk udvikling

Michelin Pilot Sport Cup 2 dækCopyright © : All rights reserved

Michelins videnskabelige og tekniske kommunikationschef, Dominique Aimon, har oplyst, at Pilot Sport Cup 2 overtager kendte teknologier fra Michelins high performance dæk, f.eks. aramidbæltet og de to forskellige gummiblandinger på slidbanens inder- og yderside. De teknologier er videreudviklet på det nye dæk.

Det udmærker sig til gengæld ved nogle nye tekniske valg især i den nedre del af dækket, som gøres 10 % bredere, hvorved stivheden øges og følingen med vejen forbedres. Desuden er der anvendt "Track Variable Contact Patch 3.0", som skal sikre dækket en ensartet trædeflade, når det udsættes for kraftige belastninger.

 

Større effektivitet

ichelin Pilot Sport Cup 2 baneCopyright © : All rights reserved

 Det skulle på papiret garantere en enestående effektivitet, der er bevist med den omgangstid, Porsche 918 Spyder præsterede på Nürburgring: 6 minutter og 57 sekunder. Det er absolut rekord for produktionsbiler på denne bane.

 

 

Dækudgaver

Pilot Sport Cup 2 findes allerede som (eksklusiv) originalmontering på Mercedes SLS AMG Black Series, Ferrari 458 Speciale og Porsche 918 Spyder. Det skulle fås snart kunne på andre sportsmodeller med ekstreme tendenser og naturligvis også på eftermarkedet i en lang række størrelser i begyndelsen af 2014.