Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Med Michelin Energy E-V kører Renaults Zoé længere

Med Michelin Energy E-V kører Renaults Zoé længere

Nye dæk Udgivet den 27/12/12

Michelins dæk Energy E-V vil blive monteret på den lille eldrevne bybil, som Renault snart sender på markedet. Det er resultatet af et tæt samarbejde mellem dækproducenten og bilproducenten og øger Zoés rækkevidde med op til 6 %. Energy EV er det første AA-dæk, som er godkendt til originalmontering af en bilproducent.

Michelin dæk Energy E-V til Renault Zoe Copyright © : Renault

Energy E-V er et eksempel på et vellykket samarbejde mellem en dækproducent og en bilproducent. Renault lancerede i 2008 sit projekt med den lille elbil Zoé og bad Michelin om at udvikle et skræddersyet dæk, som kunne bidrage til at forbedre prototypens rækkevidde, den væsentligste begrænsning for denne type køretøj.

Michelins direktør for personbildækafdelingen i Europa, Vincent Rousset-Rouvière, og Renaults direktør for elbilers kundeydelser, Bernard Dumondel, sidder i Zoé og taler om de vigtigste etaper i dette samarbejde.

Fire år senere er Energy E-V-dækket parat. Det vil blive førstegangsmonteret (15 og 16") på Renault Zoé, som sendes på markedet i slutningen af 2012. Michelins teknikere har taget højde for bilens særlige egenskaber (vægt, acceleration, tophastighed osv.) for at leve op til bilproducentens specifikationskrav. De har arbejdet med dækkets form, gummiblandingen, slidbanens opbygning, og resultatet er, at Zoé alene i kraft af Energy E-V kan øge rækkevidden med op til 6 %. Desuden formindskes den rullestøj, der kan høres i kabinen, væsentligt.

Michelin Energy E-VCopyright © : Michelin

For at nå så vidt har Michelin arbejdet specielt på at reducere rullemodstanden. Energy E-V er til dato et af de sjældne dæk, der er klassificeret i kategori A for energieffektivitet, en af de tre ydelser i EU-mærkningen. Dækket har også fået A for bremseevne i vådt føre.

Renaults teknikere har på deres side udviklet en varmepumpe og et system med bremseenergigenvinding. I forbindelse med Energy E-V har de forbedret rækkevidden med 25 % siden projektets begyndelse. Renault opgiver en standardrækkevidde på 210 km efter fuld opladning og 100-150 km ved kørsel i byområder.

Det vides endnu ikke, om Energy E-V vil blive monteret på andre elbiler.

> Oplev Renault Zoé