Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Dunlop Sport BluResponse: personbildæk med fin klassificering i mærkningen

Dunlop Sport BluResponse: personbildæk med fin klassificering i mærkningen

Nye dæk Udgivet den 25/03/13 af Erik

Dunlop har benyttet sig af biludstillingen i Genève til at præsentere sit nye sommerdæk til personbiler, Sport BluResponse. Det er klassificeret BA i mærkningen med sine fremragende præstationer i vådgreb og lav rullemodstand, som er ensbetydende med brændstofbesparelser og mindre CO2-emission.

Dunlop Sport BluResponse Dunlop Sport BluResponses dækmønster - Copyright © : Dunlop

For at forbedre det nye personbildæks ydelser har Dunlop udnyttet sin erfaring inden for motorsport. Dunlop Sport BluResponse indeholder nemlig polymerer, som er overtaget fra konkurrencesporten og forbedrer greb og vejbeliggenhed i vådt føre. Med sin BA klassificering lever Sport BluResponse op til kravene i den nye EU-dækmærkning med hensyn til greb, rullemodstand og mindre rullestøj afgivet til omgivelserne. Alligevel oplyser Dunlop, at det ikke er gået ud over dækkets øvrige ydelser.

Adhérence, tenue de route et freinage

Dunlop Sport BluResponse har et asymmetrisk dækmønster, som forbedrer vejbeliggenheden, især i vådt føre. De brede midterribber sørger for effektiv afledning af vand. Den udvendige skulderblok sikrer optimal dræning. Derved nedsættes risikoen for akvaplaning kraftigt.

Sport BluResponse byder også på fortrinlige bremseegenskaber. Ifølge de tests, der er udført af TÜV SÜD, skulle bremselængden være 2,5 m kortere og vejgrebet over 3 % bedre end gennemsnittet af de testede konkurrenter.

Rullemodstand

Sport BluResponse's rullemodstand er formindsket med 30 % i forhold til forgængeren, Sport FastResponse, i kraft af den nye gummiblanding og optimeringen af dækkets opbygning. Ifølge Dunlop vil der således med Sport BluResponse kunne spares for ca. 100 € (ca 745 kr) brændstof om året (beregning baseret på et 5 % lavere brændstofforbrug, et årligt kilometertal på 14 000 km og et literpris på 1,64 € (ca 12,23 kr)).

Kørestabilitet og styrepræcision

Den fortløbende midterribbe fremmer stabilitet og styrepræcision. Den mere flade dækprofil øger kontaktarealet mod underlaget og forhøjer dermed bilens respons, navnlig i sving. Dækket er opbygget med 10 forskellige grader krumningsradius, således at trædefladen bliver mere ensartet og forstærker reaktiviteten.

Komfort og levetid

Sport BluResponse kan også bryste sig af mindre rullestøj afgivet til omgivelserne på grund af de lukkede riller ved skulderen. Endelig er levetiden forlænget gennem optimering af trædefladen.

Dækudgaver

Dunlop Sport BluResponse fås i 43 udgaver fra 14 til 17". Der vil komme 9 andre størrelser på markedet i 2014.

Se også:

>> Dunlop Sport BluResponse: priser
>> Dunlop Sport BluResponse: konkurrenter
>> Dunlop Sport BluResponse: dækstørrelser