Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Hankook Dynapro HP2: sommerdæk til SUV'er i luksusklassen

Hankook Dynapro HP2: sommerdæk til SUV'er i luksusklassen

Nye dæk Udgivet den 22/05/13 af Erik

Hankook lancerer Dynapro HP2, et sommerdæk til vejkørsel med sports- og luksusprægede SUV'er. Dækket forener komfort og sikkerhed og leverer flotte præstationer i rullemodstand (brændstofforbrug), lydkomfort og vådgreb.

Hankook Dynapro HP2 Hankook Dynapro HP2: high performance sommerdæk til SUV'er i luksusklassen - Copyright © : Hankook

Dynapro HP2 er et high performance sommerdæk udviklet til firehjulstrækkere, som fortrinsvis bruges til vejkørsel. Det tager sigte på ejere af sports- og luksusprægede SUV'er (f.eks. Mercedes ML 350 og BMW X5). Med det nye dæk lover Hankook sikker og komfortable kørsel. Ifølge den koreanske dækproducent byder Dynapro HP2 på smidighed og styrepræcision, lav rullemodstand og rullestøj samt fremragende præstationer i vådt føre.

Vådgreb

Hankook Dynapro HP2: 4 langsgående kanalerCopyright © : Hankook

Der er sat særlig fokus på sikkerheden. Forbedringen af slidbanens design og af gummiblandingen har bidraget til at øge grebet i vådt føre med 8 % i forhold til Dynapro HP. Denne gevinst skyldes også optimeringen af de fire længderiller og af lamellerne på yderblokkene, som bortleder vandet hurtigere og dermed formindsker risikoen for akvaplaning.

 

Kørestabilitet og styrepræcision

Hankook Dynapro HP2 - midterribbeCopyright © : Hankook
Slidbanen er bredere og har mere struktur, hvilket ikke alene forstærker bremseevnen på tør vej med 4 % i forhold til Dynapro HP, men også sikrer bedre styreegenskaber, selv ved høj fart. Dette resultat er opnået med en robust midterribbe omgivet af fire længderiller, der tilsammen fremmer styrepræcisionen på lige strækninger og i sving. Desuden bevirker en større trædeflade og en bedre fordeling af trykket, at Dynapro HP2 har længere levetid.

 

Rullemodstand og lydkomfort

Ud over sine ydelser med hensyn til sikkerhed og styrbarhed lever Hankook Dynapro HP2 op til de nye krav i SUV-segmentet, for det byder på lav rullemodstand og fin lydkomfort. Rullestøjen afgivet til omgivelserne er således reduceret med 4 % i forhold til Dynapro HP takket være et indgående arbejde på skulderblokkenes lameller. Hvad angår rullemodstanden, som er afgørende for brændstofforbruget, skyldes forbedringen især den nye 100 % silicagummiblanding.


Dækudgaver

Hankook Dynapro HP2 er udviklet til originalmontering og til eftermarkedet. Dækket fås i de mest almindelige størrelser i serie 40 til 50 med hastighedsindeks T, H og V. De fleste udgaver er mærket XL for høj lastkapacitet.


Se også:
>> Hankook Dynapro HP 2: dækstørrelser
>> Hankook Dynapro HP 2: priser
>> Hankook Dynapro HP 2: konkurrenter