Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - GoodYear EfficientGrip Compact: et sikkert og økonomisk dæk til bybiler

GoodYear EfficientGrip Compact: et sikkert og økonomisk dæk til bybiler

Nye dæk Udgivet den 14/05/13 af Erik

Med Compact udvider Goodyear sin EfficientGrip serie yderligere efter Performance og SUV. Dækket er udviklet til bybiler og kompakte biler og sikrer en kort bremseafstand på såvel våd som tør vej. Desuden opnås besparelser på grund af dets lange levetid og lave rullemodstand.

Goodyear EfficientGrip Compact Dækmønster tilpasset våd og tør vej på Goodyear EfficientGrip Compact - Copyright © : rezulteo

 

Goodyear EfficientGrip Compact sigter særligt mod mindre biler, bybiler eller kompakte biler, et segment i vækst på det europæiske marked. Det udbygger således Goodyears sommerdækserie til personbiler, EfficientGrip, for efter lanceringen af EfficientGrip SUV i 2012 præsenterede dækproducenten på udstillingen i Genève i 2013 EfficientGrip Performance, et high performance dæk til kompakte person- og familiebiler. Med EfficientGrip Compact tilbyder Goodyear altså en helt fornyet sommerdækserie. Det har en god klassificering i mærkningen, da det forener sikkerhed i kraft af sine fine ydelser i vådt føre og levetid.

 

Vådgreb

Greb Goodyear EfficientGrip CompactCopyright © : Goodyear

Goodyear Efficient Grip er klassificeret B for vådgreb efter reglerne i den nye EU-dækmærkning og sikrer en endnu kortere bremselængde i vådt føre end sin forgænger, Duragrip. For at opnå disse ydelsesniveauer har slidbanen fået et nyt mønster med to brede riller, store ekstra lameller og mange bidekanter, som bryder vandfilmen.

 

 

 

Akvaplaning Goodyear EfficientGrip CompactCopyright © : Goodyear

Dækkets profil har en mere afrundet facon, som formindsker vandansamlingen foran dækket og dermed risikoen for akvaplaning. De brede skulderblokke øger kontaktfladen med underlaget under bremsning og forhøjer stivheden i tværretningen i sving.

 

 

 

 

Dækkets levetid

Levetid Goodyear EfficientGrip CompactCopyright © : Goodyear

Goodyear har reduceret dækkets vægt med 5 % i forhold til forgængeren takket være optimeringen af komponenter og opbygning. Da dækket ophedes mindre, nedsættes rullemodstanden, hvilket betyder brændstofbesparelser. Den lave rullemodstand i tilknytning til en mere ensartet kontaktflade med underlaget betyder, at dækket slides mindre hurtigt og mere jævnt.

 

 

Dækudgaver

Goodyear EfficientGrip Compact fås i 26 udgaver i 13, 14 og 15" fra 145 70 R13 71T til 195 65 R15 95T.

 

Se også:

>> Goodyear EfficientGrip Compact: priser

>> Goodyear EfficientGrip Compact: konkurrenter

>> Goodyear EfficientGrip Compact: størrelser