Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Goodyear Efficient Grip Performance: personbildæk klassificeret BA i mærkningen

Goodyear Efficient Grip Performance: personbildæk klassificeret BA i mærkningen

Nye dæk Udgivet den 04/04/13 af Erik

Det nye personbildæk i Goodyears serie Efficient Grip er klassificeret med fremragende præstationer i mærkningen: A for vådgreb og B for rullemodstand, hvilket er en garanti for brændstofbesparelser og mindre CO2-emission. Dækket fås i 39 udgaver og egner sig lige så godt til kompakte biler som til større personbiler og familiebiler.

Goodyear EfficientGrip Performance Dæk EfficientGrip Performance fra Goodyear - Copyright © : Goodyear

Goodyear har besluttet at rydde op i sine sommerdækserier. Fremover tilbyder dækproducenten kun serie EfficientGrip til alle typer biler, lige fra små kompakte bybiler til SUV'er. Serien erstatter de tidligere serier som ExcellenceEagle NCT5 og Duragrip. Goodyear har anvendt samme tilgang for sine vinterdæk med serien UltraGrip.

Efter lanceringen af EfficientGrip SUV i 2012 har Goodyear benyttet sig af biludstillingen i Genève til at præsentere EfficientGrip Performance, som er et dæk til højtydende personbiler, og EfficientGrip Compact, der tager sigte på bybiler. Med disse tre modeller tilbyder Goodyear fremover en komplet serie sommerdæk, der dækker de vigtigste europæiske autosegmenter.

 

Goodyears videopræsentation af Efficient Grip Performance

Sommerdæk til kompakte biler, større personbiler og familiebiler

EfficientGrip Performance er tiltænkt automarkedets mest dynamiske segmenter: kompakte biler (BMW Serie 1Audi A3), større personbiler (Citroën DS4BMW Serie 3) og familiebiler (VW PassatAudi A4).

Goodyear har forbedret samtlige ydelser og især dem, der medtages i EU-dækmærkningen. Således er EfficientGrip Performance mærket klasse A for vådgreb (A til B afhængig af dækstørrelse) og B for rullemodstand (B til C afhængig af dækstørrelse). Rullestøjen, det tredje kriterium, der analyses i mærkningen, er en af markedets laveste for denne størrelsesgruppe (67 til 70 dB afhængig af størrelse).

EfficientGrip Performance fås i 39 forskellige dækudgaver.

Lav rullemodstand og godt vådgreb

Dæk Goodyear EfficientGrip PerformanceCopyright © : Goodyear

I udviklingsarbejdet på EfficientGrip Performance er der fokuseret særligt på slidbanen, gummiblandingen og karkassen. Det har ført til meget flotte resultater i dækmærkningen, men især til et højt sikkerhedsniveau og en god energieffektivitet.

EfficientGrip Performance indeholder fem betydningsfulde ændringer:

  • WearControl teknologien, som sikrer jævnt og ensartet slid af dækket og bevarer stabile ydelser og en lav rullemodstand i hele dækkets levetid
  • En helt ny gummiblanding, som bidrager til lav rullemodstand og dermed lavere brændstofforbrug og samtidig forbedrer grebet i vådt føre
  • Et ophedningshæmmende lag, som begrænser temperaturstigningen på hele dækfladen
  • ActiveBraking teknologien kendetegnet ved tredimensionale gummiblokke, hvis kontaktflade øges i bremsefaserne; med denne teknologi opnås større trædeflade og følgelig kortere bremseafstand
  • Indretning og placering af skulderblokkene og de smalle skulderriller for optimering af dækkenes støjniveau.

 

>> Goodyear Efficient Grip Performance: prøvekørsel på bane