Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Firestone løfter sløret for sit nye vinterdæk, Winterhawk 3.

Firestone løfter sløret for sit nye vinterdæk, Winterhawk 3

Nye dæk Udgivet den 24/09/13 af Erik

Firestone forbereder allerede vinterens komme. Winterhawk 2 overlader pladsen til det nye Winterhawk 3. Som man kunne forvente, er de oplyste ydelser forbedret.

Firestone Winterhawk 3 Firestone melder det nye Winterhawk 3 med optimerede ydelser klar til vintermarkedet - Copyright © : Firestone

Nu hvor alle har genoptaget aktiviteterne efter ferien og termometeret begynder at falde, er tiden inde til at tænke på vinteren og på udstyr til bjergkørsel. Firestone har formodentlig valgt det mest gunstige tidspunkt til at præsentere et vinterdæk her få måneder, før kulden sætter ind.

Den amerikanske dækvirksomhed, som ejes af Bridgestone, regnede ellers med, at Winterhawk 2 Evo skulle overtage rollen som lamelleret vinterdæk. Det bliver imidlertid erstattet af Winterhawk 3, der skulle være mere effektivt på alle de væsentligste områder.

Firestone Winterhawk 3 dækmønsterCopyright © : Firestone
Slidbanen er nydesignet i bund og grund og har flere blokke. Med hensyn til lamellernes sammensætning har nye teknologiske valg ført til en betydelig nettogevinst i effektivitet, f.eks. 9 % mere trækkraft på fin og fastkørt sne. Grebet på is skulle også være bedre.

Med slidbanens nye mønster kan dækket bortlede 10 % mere vand og sne end sin forgænger. Men de mest opsigtsvækkende fremskridt i Winterhawk 3 går på slitage, for ifølge Firestone er levetiden forlænget med 30 % flere kilometer end Winterhawk 2 Evo.

Det er også 6 % lettere, og energieffektiviteten skulle være forbedret med 2 %. Hvad angår rullestøjen, oplyses ligeledes en forbedring. Winterhawk 3 kan allerede nu fås i 13 størrelser. Frem til 2015 bliver udvalget udvidet betydeligt, eftersom der så vil være 51 forskellige dimensioner til rådighed.