Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Falken lancerer Sincera SN832 Ecorun

Falken lancerer Sincera SN832 Ecorun

Nye dæk Udgivet den 07/04/14 af Anne

Den japanske producent Falken præsenterer et nyt dæk, som har lav rullemodstand og skulle være udviklet ved hjælp af en ny supercomputer.

Falken lancerer Sincera SN832 Ecorun Falken Sincera SN832 Ecorun, et dæk inspireret af nanoteknologi med lav rullemodstand - Copyright © : Falken

Simulering på supercomputer

Nu arbejder dækproducenterne i nanoskala, når de udvikler nye dæk! Og den japanske producent Falken har for første gang valgt at benytte en supercomputer for at fremme udviklingsarbejdet yderligere. Den japanske regerings supercomputer er oprindelig konstrueret til simuleringer i forbindelse med langtidsvejrudsigter. Den skulle have en datakapacitet, der åbner mulighed for at undersøge dækkomponenterne nærmere. Falken er derfor meget stolt af at have brugt denne maskine, som indgår i firmaets program 4D Nano Design og har ført til udviklingen af det nye Sincera SN832 Ecorun.

 

Bedre på alle områder

Falken lancerer Sincera SN832 EcorunCopyright © : Falken
Sincera SN832 Ecorun er et nyt dæk med lav rullemodstand og overgår på papiret sin forgænger, SN828på de vigtigste ydelsesområder. Falken oplyser f.eks., at rullemodstanden er reduceret med 22 % i forhold til den foregående model, men også at bremselængden er 27 % kortere. Det betyder desuden, at dækket kan mærkes "A" for bremseevne på tør vej.

De forsøg, som Falken har gennemført med de nye værktøjer, har bidraget til udviklingen af en ny gummiblanding og et særligt dækmønster, der forbedrer de dynamiske ydelser betragteligt. Den sideværts akvaplaning er formindsket med 32 % i sammenligning med forgængeren. Sincera SN832 Ecorun vil komme i handelen i løbet af foråret i 19 udgaver fra 13 til 15" med hastighedsindeks T.