Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Dunlop Winter Response 2: nyt vinterdæk til kompakte biler

Dunlop Winter Response 2: nyt vinterdæk til kompakte biler

Nye dæk Udgivet den 21/10/13 af Erik

Dunlop har netop præsenteret et nyt vinterdæk til små og kompakte biler og oplyser, at effektiviteten er forbedret.

Dunlop Winter Response 2 på vej Dunlop Winter Response 2 til små og kompakte biler har bedre bremseevne og egenskaber i sving! - Copyright © : Dunlop

Basisdæk til vinterserien

Som navnet antyder, afløser Winter Response 2 Winter Response i Dunlops vinterdækserie. Målet er stadig at tilbyde et basisdæk i vinterserien ud over SP Winter Sport 4D, og Winter Response 2 tager sigte på kompakte biler i segment A, B og C.

 

Bedre bremseevne

Som forventet oplyser Dunlop, at der er gjort fremskridt i forhold til forgængeren. Effektiviteten skulle være forbedret bl.a. med hensyn til bremselængder på både vådt underlag, is og sne. Winter Response 2 har f.eks. en større kontaktflade i kraft af mønsterblokkenes særlige beskaffenhed midt på slidbanen. Det er et teknisk valg, som øger grebet under opbremsning på sne såvel som i accelerationsfasen.

 

Bedre i kurver

Winter Response 2's fremskridt måles ikke kun på lige strækninger. Dækkets skuldre har 45 graders lameller, der bedre kan opveje centrifugalkraften i sving. Vejbeliggenheden i kurver er således forbedret, også på sne og is, takket være dette specifikke mønster. Under sådanne forhold bevirker blokkenes særlige udformning midt på slidbanen desuden, at sneen fanges, og at kontaktfladen øges midt på slidbanen. Det stærkt lamellerede dæk bider sig fast i sneen og bryder vandfilmen på våde veje. Også her er de dynamiske ydelser forbedret.

Dunlop Winter Response 2 tilbydes i denne vinter til hjulstørrelser fra 14 til 15" i 22 forskellige dækdimensioner.