Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Dunlop Econodrive: et sikkert og økonomisk dæk til lette varevogne

Dunlop Econodrive: et sikkert og økonomisk dæk til lette varevogne

Nye dæk Udgivet den 01/01/13

Econodrive fra Dunlop er et dæk til lette varevogne og forener brændstofbesparelser, holdbarhed, levetid og kørselskomfort. Det er argumenter, som ikke kan undgå at tiltale håndværkere og vognparkchefer.

Dunlop Econodrive Copyright © : All Rights Reserved

Alle ejere af lette varevogne bestræber sig på at reducere driftsomkostningerne, hvad enten de er håndværkere eller administrerer vognparker i virksomhederne. Dunlop har med sit nye dæk ønsket at imødekomme deres behov. Econodrive er mere energiøkonomisk, mere robust og mere komfortabelt end sin forgænger og skulle leve op til de mest krævende bilisters forventninger.

Rullemodstand

Dunlop Econodrive indeholder mange innovationer, bl.a. en ny udformning af karkassens lag, en gummiforstærkning på sidevæggene (fra 0,5 til 1 mm) og tykkere lag. Kombineret med en ophedningsbeskyttende gummiblanding mellem stålbælterne begrænses rullemodstanden. Det samme gælder den nye sorte gummiblanding med kulstof/silica, som forbedrer slidbanens stivhed og kilometerydelsen.

Med disse teknologiske fornyelser skulle rullemodstanden være formindsket med 20 % i forhold til Econodrives forgænger, LT 30, og producenten skønner, at der kan opnås en brændstofbesparelse på ca. 300 € med det nye dæk (sammenligning på en Volkswagen T5 monteret med 205/65R16C 103/101T og et gennemsnitsforbrug på 8,2 l/100 km).

Komfort og levetid

Dunlop Econodrive byder også på bedre vejgreb, fordi trykket er mere ensartet fordelt på trædefladen og bælterne har større stivhed (hvilket fremmer overførelsen af de sideværts og langsgående kræfter). Desuden forbedrer den forstærkede karkasse og de tykke sidevægge dækkets holdbarhed. Dunlop oplyser, at med disse innovationer er levetiden øget med 47 % (i forhold til LT 30 i dækstørrelse 205/65R16C107/105T) 

Køreegenskaber på våd vej

Slidbanens 4 riller sikrer et godt greb i vådt føre. Den langsgående midterrille og tværrillerne spreder vandet effektivt og nedsætter dermed risikoen for akvaplaning

Dækudgaver

Dunlop Econodrive fås i 34 udgaver fra 175/65R14C til 215/55R16C.

Se også:

>> Dunlop Econodrive: priser
>> Dunlop Econodrive: konkurrenter
>> Dunlop Econodrive: dækstørrelser